L’app de seguretat ciutadana incorpora un botó per alertar la Policia Local en casos de violència de gènere

Dimarts, 24 de novembre de 2020 a les 14:30

En clicar el botó, i sense necessitat de trucada de veu, la Policia rep un avís que inclou la ubicació de les víctimes i que fa un seguiment dels desplaçaments, a temps real.


Des d’aquesta setmana, l’app de seguretat ciutadana de l’Ajuntament incorpora un botó per alertar la Policia Local en casos de violència de gènere i assetjament sexual. El principal avantatge d’aquest nou servei és que permet avisar la Policia en pocs segons i sense fer cap trucada de veu. 

Les persones que siguin víctimes de violència de gènere o que estiguin sent assetjades només han de clicar el botó i la Policia rep una alerta de forma immediata que inclou la ubicació de la víctima mitjançant el sistema de geolocalització. Aquest sistema també permet fer un seguiment de la ubicació de les víctimes de manera que, a temps real, es pot saber si s’estan desplaçant o si estan retingudes en un lloc concret.

Com disposar d’aquest nou botó d’alerta?
Les persones que ja tinguin instal•lada l’aplicació de seguretat ciutadana només han d’accedir a l’app i fer l’actualització que se’ls demanarà. Aquelles persones que encara no la tinguin instal•lada, poden descarregar-la en els enllaços següents:

S’ha de descarregar l’aplicació amb el logotip taronja-vermell.

Mes informació de l’app de seguretat ciutadana
L’Ajuntament va posar en marxa l’app de seguretat ciutadana l’estiu passat i, en un primer moment, només es van activar els serveis d’alerta per a casos de robatoris a les llars o presència de persones estranyes i sospitoses. Des de llavors, 240 persones ja s’han donat d’alta a l’aplicació. Ara, l’app fa un pas més amb la incorporació de l’alerta per als casos de violència de gènere.
 

Darrera actualització: 24.11.2020 | 12:42