Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes

L’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ofereix el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes. Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de persones que provenen d’altres països i venen a viure a Castellbisbal. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. 

Quin cost té?

El Servei de Primera Acollida és gratuït. Està finançat per la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) per tal de facilitar l'acollida al territori de les persones nouvingudes i les retornades a Catalunya a través d'un procés que garanteixi en un futur l'autonomia i la igualtat de les persones usuàries del Servei.

Com es pot accedir?

Demanant pel Servei de Primera Acollida a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de Castellbisbal o bé contactant amb l'àrea de Serveis Socials:

A qui va adreçat?

A les persones estrangeres immigrades, les persones apàtrides, refugiades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària i persones retornades, amb edat superior a l’establerta per a la finalització de l’escolaritat obligatòria i amb resolució administrativa d’empadronament en un municipi de Catalunya.

On està ubicat?

El Servei de Primera Acollida està ubicat a Can Margarit, on una tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental atendrà a les persones nouvingudes que ho necessitin.

Can Margarit

C. Major, 103 - 08755 Castellbisbal - Barcelona
Telèfon: 93 772 00 55
Adreça electrònica: oac.canmargarit@castellbisbal.cat
Horari:  
Dilluns a divendres, de 08.00 a 14.30 h. Dimarts i dimecres, de 16.00 a 18.00 h. Al juliol i agost, només horari de matí: de 8.00 a 14.30 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 7.06.2023 | 16:59