Memory feminista

Del 7 al 27 de març de 2021 a les 00.00 h

El Memory Feminista és un joc de memòria editat per l'Ajuntament de Castellbisbal que té un vessant reivindicatiu per desmuntar estereotips sobre les dones que s'han perpetuat en la nostra societat i per donar a conèixer figures de dones que han tingut un paper rellevant en la història i han estat invisibilitzades. En definitiva, el memory proposa un canvi d'òptica que propiciï un món més just i, per tant, feminista.

La primera edició del memory es va publicar el 2021 amb el títol "Dones lliures" i va ser un joc dedicat a trencar estereotips sobre com han de ser i actuar les dones. La segona edició, del 2022, presenta 25 dones que han estat referents al llarg de la història en diversos àmbits.


On es pot aconseguir el joc?

Aquest joc no està en venda. Per aconseguir-lo, hau hagut de superar alguns dels reptes marcats a la programació de les Jornades per la Igualtat 2022 i que són els següents:

Can Margarit

  • Presentant un tiquet de compra per valor de 30 euros del petit i mitjà comerç local
  • Fent donació al Banc d'Aliments d'1 litre d'oli d'oliva i 1 kg d'arròs. 

Biblioteca Josep Mateu i Miró

  • En fer préstec de llibres de la mostra infantil sobre dones referents (1 joc per carnet)
  • En participar en el taller Jane Goodall, una història inspiradora

Auditori d'Els Costals

  • Per la participació en tres actes de la programació del mes de març

Museu de la Pagesia

  • En la visita al Museu, un joc per família

Punt Verd

  • A canvi de 1/2 kg de taps de plàstic, que es donaran a l'Associació Gueopic creada per ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultat comunicativa.
  • Participar en alguna activitat de la programació del Jo #Reparo 2022


Aïda Galceran

Soc una jove il·lustradora de Molins de Rei. Vaig estudiar Belles Arts i em vaig especialitzar en gravat tot i que sempre, i sobretot aquests últims anys, em moc més per la combinació de línia i taca, amb aquarel·la. He participat en dos poemaris preciosos: Versos entre primaveres (2017) i La terra és més fèrtil quan la remous (2021). I he tingut la sort d'il·lustrar aquest Memory motivada per fer imatges senzilles i alhora poderoses, que ens expliquen històries quotidianes i reals, en un joc familiar a través del qual podem conscienciar i incidir en el canvi.


Grup Cooperatiu TEB

El Grup Cooperatiu TEB s'ha encarregat de fer el manipulat del joc del memory. Aquest grup, format per 8 cooperatives, treballa per aconseguir una vida inclusiva per a les persones amb discapacitat intel·lectual, i donar suport a les seves famílies.


Per a més informació...


També us pot interessar...

Jornades per la Igualtat 2022

Darrera actualització: 11.03.2022 | 15:22