Els Arenys participarà al programa Euronet 50/50

Divendres, 20 de juny de 2014 a les 10:45

L’Euronet 50/50 fomenta l’estalvi energètic als centres educatius, a partir d’un canvi d’hàbits individual.

L’escola Els Arenys és un dels set centres de la província de Barcelona que han estat seleccionats per participar en el programa Euronet 50/50, aquest any 2014. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’estalvi energètic als centres educatius. 

Euronet 50/50 és un projecte europeu que pretén reduir el consum energètic a les escoles, a partir  d’un canvi dels hàbits i costums tant dels alumnes com de tot el personal que hi treballa. És per això que el programa implica totes les persones que fan ús de les  instal·lacions en col·laboració amb els tècnics municipals. 

Un dels aspectes destacats del projecte és que preveu retornar a les escoles part dels diners que s’estalvien en factura energètica. D’aquesta manera, els diners que deixin de pagar-se a les companyies es repartiran, a parts iguals, entre l’escola i l’Ajuntament. 

Èxit a l’escola Montserrat
L’escola Mare de Déu de Montserrat participa a l’Euronet des del 2012 i la feina realitzada ha comportat que, realment, s’hagi aconseguit un estalvi de diners

És per això que, l’any passat, l’Ajuntament ja va sol·licitar la participació  d’Els Arenys en aquest programa. Una sol·licitud que, finalment, ha estat acceptada. El passat dia 1 d’abril, Els  Arenys i l’Ajuntament ja van signar l’acord de col·laboració i, a hores d’ara, mestres, pares i alumnes treballen per constituir l’equip energètic que liderarà el projecte i des del qual es faran les propostes d’estalvi.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:04