El Mercat d'Intercanvi ha registrat prop de 470 transaccions

Dilluns, 30 de novembre de 2015 a les 18:11

Unes 160 persones van realitzar compres o intercanvis en les parades del Mercat d'Intercanvi i de Segona Mà que es va celebrar ahir al matí.

 

La celebració del Mercat d'Intercanvi és una cita anual a Castellbisbal i s'organitza en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Enguany, el total de 470 transaccions realitzades ha representat un augment significatiu en relació amb les 300 que es van fer durant l'edició de l'any passat.

Amb l'eslògan Fer més amb menys, el mercat és una crida a la reflexió per evitar el consum desmesurat de productes i potenciar la reparació, la reutilització i l'aprofitament dels que ja tenim a casa.

Com a element que s'està introduint al Mercat d'Intercanvi, destaca la presència de col·lectius i entitats que aprofiten la venda de productes de segona mà com a font d'ingressos per finançar diverses causes. 

En aquest sentit, per exemple, van posar parada els alumnes de les escoles i instituts del poble amb l'objectiu de recaptar fons per als respectius viatges de final de curs i també les Associacions de Pares i Mares de Castellbisbal van vendre roba de segona mà per tal de recaptar diners per a projectes solidaris amb els refugiats sirians.

 

Productes

Entre els articles venuts o intercanviats destaquen més de 250 quilos de roba, 72 quilos de joguines o 60 quilos de llibres. A més, es van vendre i intercanviar d'altres articles com complements de vestir, objectes decoratius, bijuteria o pel·lícules per una quantitat de 80 quilos més. En total 200 quilos de productes que havien de ser llençats i que seran aprofitats per d'altres veïns del municipi.

 

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:21