Obres per aturar la degradació de l'ermita de Sant Joan

Divendres, 5 de febrer de 2016 a les 11:55

Es farà una actuació d'urgència per consolidar-ne l'estructura i evitar que continuï degradant-se. A més, s'hi han previst excavacions arqueològiques.


Aquest mes de gener, han començat les obres de restauració de l'ermita de Sant Joan de Benviure. En aquesta primera fase, s'hi farà una actualització d'urgència per consolidar-ne l'estructura i evitar que continuï malmetent-se.

En els darrers anys, l'ermita ha patit un gran deteriorament i tant la façana com les parets laterals es troben molt danyades. És per això que l'equip d'arquitectes responsable de la restauració construirà una estructura de ferro interna per assegurar l'estabilitat de l'edificació. A més, s'ompliran els buts que actualment hi ha a les pares per evitar que continuïn desprenent-se'n les pedres com a conseqüència de l'impacte del vent o de la pluja.

Excavacions arqueològiques
Les obres de restauració inclouen també dur a terme unes excavacions arqueològiques a la zona de l'ermita al mes de febrer, en els espais que no van ser estudiats durant les prospeccions arqueològiques que l'Ajuntament va impulsar l'any 2000.

Cost de les obres
Aquesta primera fase de les obres de restauració de l'ermita de Sant Joan de Benviure tenen un cost de 33.774 euros i han estat adjudicades a l'empresa URCOTEX Inmobiliària, SLU, sota la direcció facultativa de l'arquitecta Mireia Barnadas.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 18:26