Es milloren els accessos per a vianants al Canyet

Dimarts, 6 d'octubre de 2015 a les 15:33

La Diputació i l'Ajuntament construiran un pas de vianants i dos trams de vorera. Les obres començaran aquesta mateixa setmana.

Passeu el ratolí per damunt de la imatge per poder identificar les diferents obres que es realitzaran 

 

Les obres tenen una durada prevista de dos mesos i durant aquest temps es faran diverses actuacions tot i que la principal serà la construcció d’un pas de vianants a la carretera B-150 a l’alçada del carrer de Santa Rita. Aquesta actuació comportarà construir una mitjana que separarà els dos carrils de la carretera i que permetrà que els vianants puguin tenir un espai on poder esperar el moment més adient per travessar amb seguretat.

La millora dels accessos al Canyet es completarà amb la construcció de dos trams de vorera. El primer unirà el pont de la riera de Rubí amb el carrer de l’Electrònica (just damunt del carrer de Santa Rita); el segon farà el mateix trajecte, però per l’altre costat de la carretera, de manera que començarà al mateix pont, però s’allargarà fins arribar al carrer de la Física (per damunt de l’aparcament de cotxes del restaurant Cal Pupinet).

 

Finançament
Les obres tenen un cost de quasi 80.000 euros. La construcció del pas de vianants, de la mitjana i dels trams de vorera en la zona que és competència de la Diputació (pintades de color marró en el plànol) anirà a càrrec de la Diputació, que hi aportarà 39.000 euros, i de l’Ajuntament, que n’aportarà 20.000.

En canvi, el cost dels dos trams de vorera que es troben en els polígons industrials (marcats en color lila en el plànol) anirà, íntegrament, a càrrec de l’Ajuntament i suposarà una despesa addicional de quasi 20.000 euros més. Això fa que, en total, l’obra s’acabi finançant, pràcticament, al 50% per part d’ambdues administracions.

 

 

Afectacions al trànsit

Mentre durin les obres, no s’ha previst que es produeixin talls de circulació, però el que sí que es farà és reduir l’amplada dels dos carrils de la carretera B-150 i, durant la primera fase de l’obra, caldrà tancar l’accés al carrer de Santa Rita des de la carretera. Les persones que hagin d’accedir a aquest carrer hauran de fer-ho a través del camí del Pantaleó, al qual s’accedeix pel camí paral·lel a la riera de Rubí.

 

Transport públic. Parades de bus

 

La realització de les obres sí que comportarà un canvi d’ubicació de la parada que actualment hi ha al carrer de Santa Rita que, des del dia 5 d’octubre, s’ha traslladat fins a la cruïlla entre els carrers de l’Electrònica i el carrer de l’Electricitat.

En aquest sentit, la realització de les obres comportarà també una millora en la ubicació de les parades que passaran a situar-se a peu de carretera, just davant del carrer de Santa Rita, tant en sentit Rubí com en sentit Castellbisbal.

 

Més informació
Per a més informació de les obres així com de les afectacions al trànsit, podeu trucar al telèfon de l’Ajuntament (93 772 02 25) o al de la Policia Local (93 772 11 88).

Darrera actualització: 28.10.2019 | 15:03