Avís per robatoris a les cases amb l'excusa de revisions d'antenes, gas o electricitat

Divendres, 7 d'abril de 2017 a les 16:11

Les darreres setmanes s’han produït robatoris en cases del poble. Els autors es presentaven dient que havien de fer la revisió de l’antena, però aprofitaven que eren a l’interior dels habitatges per robar objectes de valor.

 

 

Es tracta d’una pràctica que s’ha detectat també en poblacions de la rodalia i que perpetren grups de persones que es desplacen d’una localitat a l’altra de forma periòdica i que busquen, especialment, llars on hi visqui gent gran, ja que és més fàcil d’enganyar i de distreure mentre es comet el robatori.

Altres enganys i estafes

D’altra banda, la Policia Local també ha detectat la presència d’operaris que s’adrecen a les llars del poble i fan revisions dels sistemes de gas fraudulentes, així com d’altres persones que diuen ser representants de les companyies de gas o electricitat, sense ser-ho.

En aquest segon cas, demanen veure factures recents de gas o llum amb l’excusa de comprovar que les tarifes aplicades siguin correctes. La realitat, però, és que volen conèixer les dades personals i bancàries dels titulars dels habitatges per, posteriorment, fer un canvi de companyia subministradora sense el consentiment explícit dels titulars.

Davant de tots aquests fets es recomana prudència a tots els veïns i que es prenguin les mesures de protecció adients. En aquest sentit, no s’ha de permetre l’entrada a casa de persones desconegudes encara que es presentin com a treballadors autoritzats de les empreses de telefonia o televisió, llum o gas. A més, cal ser conscients que, majoritàriament, les persones enganyades són gent gran i que, per tant, és important que estiguin avisades.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:49