Alteracions a Rodalies de Renfe al seu pas per Castellbisbal a partir de Sant Jordi

Dimecres, 20 d'abril de 2022 a les 00:00

Les obres de millora a diversos punts de la xarxa ferroviària repercutiran sobre la circulació de les línies R8 i R4, que patiran talls i disminució de les freqüències dels trens a partir de dissabte.


Renfe i Adif acaben d’anunciar en un comunicat que a partir del 23 d’abril comencen tot un seguit d’actuacions de millora a diferents punts de la xarxa ferroviària que repercutiran sobre el servei de Rodalies. Pel que fa a Castellbisbal, les afectacions se centren en les línies R8 i R4, que patiran talls i disminució de les freqüències dels trens.

Pel que fa a la línia R8, el tram afectat és el que va de Martorell a Rubí, que es quedarà sense servei. En una primera fase, que està previst que duri unes quatre setmanes, els trens no faran parada a Castellbisbal i s’oferirà un transport alternatiu per bus entre les estacions de Rubí, Castellbisbal i Martorell. En el segon període d’afectació, que es preveu que s’allargui durant tot el que queda de 2022, els trens de la R8 sí que arribaran fins a Castellbisbal, però no a Martorell, de manera que el trajecte entre aquestes dues estacions s’haurà de fer en bus. 

Les obres amb afectació a la línia R4 també s’allargaran durant tot aquest any i repercutiran directament sobre els trens que habitualment inicien o finalitzen el seu recorregut a Martorell, que a partir de dissabte ho faran des de Castellbisbal. Entre aquesta estació i la de Martorell s’habilitarà un servei de bus alternatiu. Els trens de la R4 amb destinació Vilafranca del Penedès – Sant Vicenç de Calders no es veuran afectats i, per tant, continuaran realitzant el seu servei habitual sense necessitats de transbordament de manera que faran parada a les estacions de Castellbisbal i Martorell.

Des de Renfe informen que mentre durin els treballs, els temps de desplaçaments en els serveis afectats per transbordament serà superior a l’habitual i asseguren que els serveis alternatius estaran senyalitzats a les diferents estacions i hi haurà un equip d’informadors a disposició de les persones usuàries. A més, es podran consultar els nous horaris de les línies afectades als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif, així com a les xarxes socials (@rodalies i @infoadif). 

Afectacions especials cap de setmana del 23 i 24 d’abril

A més d’aquestes modificacions globals a les línies R4 i R8 que es registraran en els propers mesos, aquest cap de setmana del 23 i 24 d’abril també es produiran afectacions i és que des de les 20.00 hores del 23 d’abril fins a les 06.00 del dia 24, hi haurà servei alternatiu per carretera entre Castellbisbal i Martorell per a tots els trens de la línia R4.

 

Darrera actualització: 20.04.2022 | 12:39