Aquest dijous es farà una prova del nou sistema d’alertes de Protecció Civil a l'àrea de Barcelona

Dimecres, 6 de setembre de 2023

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que siguin a Castellbisbal rebran un missatge d'avís de Protecció Civil. En rebre'l, no s'ha de fer res ni trucar al 112; només és una prova per comprovar que el sistema funcionaria correctament en cas d'una emergència real.

Aquest dijous, 14 de setembre, la Generalitat de Catalunya farà la prova del sistema d'alertes de Protecció Civil a l'àrea de Barcelona en la qual hi ha el nostre municipi.

Cap a les 12.00 hores, tots els telèfons que siguin a Castellbisbal (encara que pertanyin a persones que hi estiguin de pas) rebran un avís amb el següent missatge de text:

Prova d'alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. No truquis al 112, és una prova. En una emergència real, rebries instruccions per protegir-te.

El missatge s'enviarà en català, castellà i anglès i anirà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon. En rebre l'avís, cal llegir el missatge i després prémer la tecla que surt a la pantalla; en aquest moment, el so finalitzarà. 

Les persones que rebin el missatge no han de fer res, ja que només es tracta d'un simulacre per familiaritzar la ciutadania amb aquesta eina i per comprovar que el sistema funcionaria correctament en cas d'una emergència real.

A la pàgina web www.interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics com ara un apartat de preguntes freqüents i instruccions de com configurar els mòbils per rebre les alertes de Protecció Civil, entre d’altres.

Darrera actualització: 13.09.2023 | 10:33