Ban d’Alcaldia per evitar la propagació del coronavirus

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 00:00

El document recull un nou paquet de mesures a Castellbisbal amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern de l’Estat


L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha anunciat un seguit de noves mesures preventives i organitzatives del Govern municipal per lluitar contra el coronavirus amb motiu de l’estat d’alarma decretat aquest cap de setmana pel Govern de l’Estat.

Circulació de persones i vehicles, només quan sigui imprescindible

La mobilitat al carrer es limita estrictament als supòsits previstos al Reial Decret que declara l’estat d’alarma i hauran de fer-se individualment, excepte que s’acompanyi a menors, persones amb discapacitat o amb causa justificada.

Garantit el subministrament de productes de primera necessitat

Les autoritats competents estan adoptant mesures per assegurar el subministrament d’energia elèctrica, gas i aigua potable, així com dels productes d’alimentació i d’altres de primera necessitat. Per tant, des de l’Ajuntament es recomana a la població comprar amb seny, civisme i responsabilitat, per no acaparar determinats productes i contribuir a crear inquietud al conjunt de la comunitat, de forma innecessària.

Atenció ciutadana

Les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament i Can Margarit estan obertes amb serveis mínims, però es demana a les persones que facin els tràmits telemàticament i que si tenen consultes truquin al servei abans d’anar-hi, als telèfons 93 772 02 25 (OAC Ajuntament) o al 93 772 00 55 (OAC Can Margarit). Sempre que sigui possible, es resoldran els dubtes i preguntes telefònicament. La Policia Local també atendrà les trucades sobre possibles incidències al municipi per via telefònica al número 93 772 11 88 (Policia Local).

Seguiment dels col·lectius vulnerables

Des de l’Ajuntament s’està fent seguiment constant dels serveis que es presten als col·lectius més vulnerables del municipi, pensant en què necessiten i en com se les pot ajudar. En aquest sentit, s’ha establert una línia d’atenció i de seguiment de les persones grans que viuen soles o persones aïllades sense xarxa familiar, per comprovar el seu estat i atendre les seves necessitats. En cas de conèixer alguna persona que pugui estar en aquesta situació, podeu comunicar-ho a l’Ajuntament trucant al 93 772 02 25.

Recollida de residus

L’Ajuntament, sempre que les circumstàncies ho permetin, garanteix la recollida d’escombraries però demana la col·laboració i responsabilitat ciutadana per no col·lapsar els contenidors amb voluminosos i altres deixalles que podrien esperar a que la situació torni a la normalitat.

Transport públic

D’acord amb les instruccions del Govern de l’Estat, el servei de transport municipal s’ha de reduir i per això caldrà consultar les afectacions al web municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament amb el compromís, per part de l’Ajuntament, que es farà tot el possible per donar resposta a la demanda, tot i que sigui amb serveis mínims.

Consulteu el text íntegre del Ban municipal en aquest enllaç

Darrera actualització: 16.03.2020 | 15:50