Crida a la prudència per alt risc d’incendi forestal

Dimarts, 13 de juliol de 2021

Entre d’altres recomanacions, es demana a la ciutadania evitar conductes de risc prop de zones boscoses i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle o caminant, encara que sembli apagada.


Aquest estiu el risc d’incendi forestal és molt més alt que anys enrere. L’abundant vegetació, la temperatura cada cop més elevada, les onades de calor puntuals i la poca pluja fan que aquests mesos de juliol i agost es prevegin molt complicats.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament fa una crida a la col·laboració i el compromís de la ciutadania per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i alerta del fet que un 40% dels incendis són ocasionats per descuits o negligències. Per això, entre d’altres recomanacions, recorda que és molt important no llençar burilles o llumins, encara que semblin apagats, ni caminant ni per la finestra del cotxe. L’any passat 11 dels incendis que vam patir a Catalunya van ser provocats per aquesta mala pràctica.

També recomana no utilitzar barbacoes sense mataguspires ni maquinària sense protecció, alhora que recorda que és millor no llençar petards i que estan prohibides, durant l’estiu, les cremes de vegetació o residus. A més, per protegir les cases, especialment si tenen un jardí gran o estan properes al bosc, assenyala que cal mantenir-les netes de matolls i llenya, que com a mínim haurien d’estar allunyats a 10 metres de l’habitatge.

Finalment, l’Ajuntament recorda que cal trucar al 112 o a la Policia Local al 93 772 11 88 en cas de veure una columna de fum, flames o qualsevol situació o conducta de risc.

Darrera actualització: 13.07.2021 | 13:21