Crida ciutadana per demanar que es continuïn respectant les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 00:00

L’alcalde ha adreçat una carta a la població recordant que no ens podem relaxar i que cal un comportament social compromès i responsable en la lluita contra la pandèmia


A partir d’avui, 9 de juliol, l’ús de mascareta és obligatori per a totes les persones de sis anys en endavant. Coincidint amb aquesta decisió de la Generalitat de Catalunya, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, vol fer arribar una carta a tota la població del municipi, recordant que hem de respectar les mesures de prevenció i seguretat que estableixen les autoritats sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Al comunicat, Playà demana a la ciutadania un comportament social compromès i responsable.

A continuació, podeu llegir la carta de l’alcalde.

Benvolgudes veïnes,
Benvolguts veïns,

Després de més de tres mesos en estat d’alarma i d’haver superat les diverses fases del procés de desconfinament derivats de la pandèmia de la Covid-19, gràcies a la col·laboració, la solidaritat i la responsabilitat ciutadana, totes i tots vam començar a reprendre les activitats habituals, però mantenint les mesures de prevenció i seguretat necessàries, establertes per la normativa vigent.

Els serveis, espais i equipaments públics també s’han anat condicionant i obrint al públic progressivament, d’acord amb els requeriments normatius, que impliquen principalment restriccions d’aforament i mesures de neteja i desinfecció dels espais públics, per poder fer-ne un ús adequat i responsable per evitar els contagis i la propagació d’aquesta malaltia.

Malauradament, però, la Covid-19 no ha estat superada i persisteix el risc de contagi, per això, no ens podem relaxar i no es poden acceptar actituds irresponsables que posen en perill la salut i la seguretat de les persones.

Tothom ha de continuar respectant les mesures establertes per les autoritats sanitàries per evitar la propagació i l’aparició de més brots com el de la comarca del Segrià, a Lleida, que ha comportat el confinament perimetral d’aquella zona.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ha establert que a partir d’avui, 9 de juliol, les persones de sis anys en endavant estan obligades a l’ús de la mascareta:

  •  a la via pública
  •  als espais a l'aire lliure
  •  a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic
  •  al transport públic

amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat, tal com estableix la RESOLUCIÓ SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19.

Les excepcions seguiran sent les mateixes:

  • En cas de dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús.
  • Persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat.
  • Exercici físic esportiu a l'aire lliure.
  • Quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible.

L’incompliment de l’obligació de portar mascareta serà sancionable.

Des de l’Ajuntament demanem un comportament social compromès i responsable en la lluita contra la pandèmia. L'ús obligatori de la mascareta és una mesura de protecció individual i col·lectiva que pretén minimitzar el risc de transmissió comunitària de la Covid-19.

Tothom és coneixedor de les restriccions a les quals hem estat sotmesos els darrers mesos per la Covid-19 i les greus conseqüències socials i econòmiques que se n’han derivat; ara ja tenim un precedent i sabem què cal fer per evitar la propagació d’aquest virus.

Hem de respectar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, així com la resta de mesures de prevenció i seguretat (netejar-se sovint les mans, mantenir la distància de seguretat, protegir les persones vulnerables, etc.), seguir les indicacions d’ús establertes per a cada equipament municipal i continuar molt atents a totes les recomanacions que es facin des de les administracions competents.

Des de l’Ajuntament continuem treballant per oferir-vos tota la informació a través dels canals de comunicació municipal:

A Castellbisbal, ens cuidem!

Joan Playà Guirado
Alcalde

Castellbisbal, 9 de juliol de 2020

Darrera actualització: 09.07.2020 | 16:06