El proper dimarts es farà la primera prova de sirenes per risc químic del 2019

Dijous, 4 d'abril de 2019 a les 00:00

La sirena d’avís a la població de Costablanca sonarà a les 10.00 hores del matí del dimarts, 9 d’abril


El proper dimarts, 9 d’abril, al matí, tindrà lloc la primera prova de sirenes d’avís a la població per risc químic del 2019. Durant el simulacre sonaran 89 sirenes instal·lades a 39 municipis de Catalunya, amb l’objectiu de comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què fer en cas d’emergència.

Tot i que, a Castellbisbal, la sirena de risc químic es troba a Costablanca, hi ha sectors del nucli urbà i les urbanitzacions que també senten l’alarma. Per aquest motiu, des de l’àrea municipal de Protecció Civil s’ofereix a tota la població que vulgui estar informada del simulacre la possibilitat d’afegir-se al servei d’avís ràpid per multiSMS, un sistema que també s’activa en cas d’emergències. Per donar-s’hi d’alta cal enviar un correu electrònic a protecció.civil@castellbisbal.cat indicant el número de telèfon mòbil on es vol que arribin els avisos (no cal deixar ni el nom, ni cap altra dada personal).

Funcionament de la prova

El dimarts, 9 d’abril, cap a les 10.00 del matí, sonaran les sirenes del Sector Químic del Llobregat, Vallès Occidental i Bages, del qual forma part Castellbisbal i que agrupa també els municipis d’Abrera, Castellgalí, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca.

Les alarmes que s’emetran seran tres senyals d’un minut de durada cadascun separats per silencis de cinc segons. El final de la prova, que serà cap a les 10.10 hores, s’anunciarà amb un senyal continuat de 30 segons de durada.

Consells d’autoprotecció

Castellbisbal rep l'afectació de tres indústries del sector químic que, encara que són molt segures, inevitablement comporten un cert risc. En cas d’accident cal una resposta ràpida i eficaç, i per això és important que seguiu els consells d’autoprotecció:

  • Confinar-se dins d’un edifici. És preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.
  • Abandonar els cotxes i dirigir-se cap a un edifici. (El cotxe no és un lloc segur.)
  • No anar a buscar els infants a les escoles. El professorat ja té instruccions de com actuar.
  • Atureu els aparells de climatització i tanqueu finestres, portes i ventilacions.
  • Cerqueu informació als mitjans de comunicació social (ràdio, televisió, twitter...)
  • No sortiu fins que ho comuniquin les autoritats o fins que sentiu el senyal de fi d’alerta.
Darrera actualització: 04.04.2019 | 10:07