Es congelen, novament, tots els impostos i taxes per al 2020

Dimecres, 30 d'octubre de 2019 a les 15:24

El Ple municipal va aprovar, dilluns, congelar tots els impostos i taxes de l’any que ve així com reduir la taxa per a la instal·lació de terrasses de bar i aplicar bonificacions per fomentar la instal·lació de plaques solars tant a les llars com a les empreses.


Serà, per tant, el cinquè any consecutiu que no s’augmentaran els impostos municipals que afecten directament les economies familiars.

La congelació dels impostos i taxes va ser aprovada amb els vots favorables de Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Catalunya (JxC) i Alternativa per Castellbisbal (AC). El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es va abstenir al·legant que

no s’hi havia incorporat una proposta seva per bonificar les llicències d’obres quan siguin necessàries per arranjar els danys provocats per fenòmens meteorològics excepcionals com podrien ser les pluges del novembre de l’any passat.

La CUP no va participar en aquest Ple.

L’alcalde, Joan Playà, va explicar que

l’equip de govern està d’acord amb la proposta socialista, però que no s’ha inclòs en les ordenances perquè els departaments d’Intervenció i Secretaria consideren que no s’ajusta a la legalitat vigent.

Tot i així, Playà va explicar que

s’estan estudiant altres fórmules que permetran oferir fins a un 95% de bonificació de la llicència per a aquests casos.

Ajuts per instal·lar plaques solars
Com a novetat, per primera vegada, les ordenances fiscals incorporen una bonificació per incentivar la instal·lació de plaques solars per aprofitament energètic i autoconsum. En el cas dels habitatges particulars, aquest ajut pot arribar al 50% en la quota de l’IBI durant tres anys i el 95% de la llicència d’obres; i pel que fa a les empreses, es podran beneficiar d’una bonificació del 50% en la llicència d’obres.

Reducció de la taxa per ocupar espai públic en festes
Per al 2020, també s’ha aprovat una reducció de més del 50% de la taxa per ocupació de l’espai públic per taules i cadires de bars i restaurants (terrasses) durant actes festius com les revetlles o la Festa Major. En aquests casos, la taxa passarà dels actuals 0,50 €/m2 a 0,21 €/m2, al 2020.

Darrera actualització: 30.10.2019 | 15:51