L’Ajuntament activa el protocol de prevenció del coronavirus i posposa totes les activitats municipals

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

La mesura també s’aplicarà a l’Escola Bressol La Caseta, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults i el servei d’El Mirador que tancaran a partir de demà, seguint les instruccions de la Generalitat.


Davant la situació sanitària de prevenció del coronavirus, l’Ajuntament de Castellbisbal ha activat el Comitè Municipal d’Emergència encarregat d’estudiar i coordinar totes les accions que es facin al municipi en relació a la contenció del virus. Aquest grup de treball, encapçalat per l’alcalde, Joan Playà, ha acordat aplicar les mesures preventives establertes per la Generalitat de Catalunya per evitar la propagació del coronavirus, que poden variar en funció de l’evolució de la situació.

  • Posposar totes les activitats municipals, a partir de demà i durant els propers 15 dies. La mesura afecta a espectacles, conferències, tallers, etc. així com a les activitats dirigides que es fan als equipaments municipals, com ara a l’Illa Esportiva, l’Espai de la Plaça o la biblioteca. L’Ajuntament aconsella a les entitats i col·lectius que organitzen activitats que també apliquin aquesta mesura preventiva.
  • Tancar l’Escola Bressol Municipal La Caseta, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults i el Casal Infantil El Mirador a partir de demà i durant un mínim de 14 dies, seguint les directrius del Departament d’Ensenyament, que ha decretat el tancament de tots els centres educatius a partir de demà mateix. Això afecta a les jornades de portes obertes que s’havien de celebrar aquests dies.
  • Els serveis que es presten habitualment als diferents equipaments municipals es mantenen oberts i funcionen amb normalitat. Pel que fa al centre de dia El Serral, tot i que es manté obert, es recomana a les famílies de les persones usuàries que segueixin en la mesura del possible les recomanacions de la Generalitat que aconsella limitar els desplaçaments de la gent gran, entre d’altres accions.

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, vol fer una crida a la calma i assenyala que “aquestes mesures s’apliquen seguint criteris de prudència”. També demana a la ciutadania que segueixi, com a mesura de precaució, les directrius d’higiene que ha dictaminat el Departament de Salut de la Generalitat, que són les mateixes que cal aplicar davant qualsevol malaltia respiratòria:

  • Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no compartir les pertinences personals.
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

L’alcalde també remarca que “el Comitè Municipal d’Emergència anirà valorant l’evolució de la fase d’alerta pel coronavirus i si hi ha noves directrius de la Generalitat es prendran les mesures oportunes”.

Informació oficial a la ciutadania

L’Ajuntament té habilitat un espai sobre el coronavirus al web municipal amb dades que s’actualitzen constantment i on es canalitza tota la informació oficial. Aquestes comunicacions també es difonen mitjançant les xarxes socials municipals i molt especialment des del Telegram de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Darrera actualització: 12.03.2020 | 15:08