Possibilitat de nevades a nivell de mar durant la propera matinada

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 00:00

La Generalitat ha posat en prealerta el Pla d'emergències per nevades NEUCAT davant les previsions meteorològiques que indiquen que la cota de neu de demà es podria situar entre els 200 i 400 metres i que, fins i tot, la neu podria arribar a nivell de mar durant la matinada.

A partir de les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya pels propers dies, la Generalitat de Catalunya ha posat el Pla especial d'emergències per nevades NEUCAT en situació de prealerta.

En concret, es preveu que, demà dimarts 24 de gener, la cota de neu es situï entre els 200 i 400 metres, però les mateixes previsions apunten que la neu podria arribar a nivell de mar durant la propera matinada, a l'extrem nord-est de Catalunya. A partir de la tarda, la cota de neu aniria pujant fins els 800 metres, tret de la zona de Ponent i el terç sud de Catalunya.

A Castellbisbal, la previsió indica que les temperatures seran d'entre 1 i 2 graus durant tota la nit i la màxima de demà es preveu en 8 graus a les 14.00 hores.

Consells d'autoprotecció
Protecció Civil de la Generalitat ha emès diverses recomanacions i consells de seguretat per reduir al màxim les incidències i riscos per la neu i es demana a la ciutadania que planifiqui les tasques i, sobretot, els desplaçaments que s'hagin de realitzar.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:59