Suspès el castell de focs de la Festa Major a causa del risc extrem d’incendis

Dilluns, 21 d’agost de 2023

El cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha comunicat la decisió a l’Ajuntament després d’activar aquesta mitjanit el nivell 3 del Pla Alfa que comporta l’anul·lació de les autoritzacions de totes les activitats de foc.

 

El castell de focs programat per aquesta nit per acomiadar la Festa Major de l’Aigua i la Llum s’ha hagut de suspendre a causa de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa per a la prevenció d’incendis forestals. 

El nivell 3 del Pla Alfa s’ha activat aquesta mitjanit a una setantena de municipis de 13 comarques. Malgrat que Castellbisbal no està en aquest llistat, el risc d’incendi al municipi és extrem, motiu pel qual el cos d’Agents Rurals de la Generalitat va comunicar ahir a la tarda a l’Ajuntament que el aquest nivell d’alerta comporta l’anul•lació de l’autorització que havia estat atorgada per a la celebració del castell de focs d’aquesta nit.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la setmana seguirà amb temperatures molt altes acompanyat d’un descens acusat de l’humitat relativa. Aquesta situació sostinguda durant tota la setmana, els pics de calor que hem patit aquest estiu i la sequera acumulada fa que estiguem davant d’una setmana crítica pel que fa al risc d’incendi.

Per aquest motiu, l’Ajuntament reitera la crida a la responsabilitat de tothom per evitar l’aparició d’incendis forestals i a adoptar les mesures de prevenció necessàries davant la situación de risc extrem que estem vivint. Alhora recorda que en cas de veure foc o fum, cal trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112.

Darrera actualització: 21.08.2023 | 12:02