Tractament fitosanitari per prevenir la presència de la galeruca de l’om

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 00:00

Es durà a terme la nit del 19 al 20 de maig a l’arbrat de la zona verda situada a l’entorn de l’Escola Els Arenys i a punts concrets del carrer de l’Olivar i l’avinguda Molins de Rei.


L’Ajuntament de Castellbisbal, mitjançant l’empresa Ferrovial-CESPA, adjudicatària del servei de manteniment de jardineria del municipi, farà la nit del dijous, 19 de maig, al divendres, dia 20, un tractament fitosanitari preventiu contra la galeruca als oms situats a la zona verda de l’entorn de l’Escola Els Arenys, al carrer de l’Olivar (al costat del pavelló de l’Escola Montserrat i a la cantonada amb el carrer Jacint Verdaguer) i a l’avinguda Molins de Rei (cantonada amb el carrer Àngel Guimerà).

Per evitar molèsties al veïnat, l’actuació es farà en horari nocturn. Està previst que comencin a les 10.30 de la nit i que s’allarguin fins les 5.30 del matí de l’endemà. 

Durant el tractament es recomana no romandre a la zona i mantenir les finestres tancades.

S’aplicaran productes fitosanitaris autoritzats als arbres afectats. En cas de condicions meteorològiques adverses, com pluja o vent, el tractament s’ajornarà fins a nou avís.

Sobre la galeruca de l’om

La galeruca de l’om (Xanthogaleruca luteola) és un insecte que s’alimenta de les fulles dels olms i causa importants defoliacions en aquests arbres perquè tant els adults com les larves roseguen les fulles.

La presència d’aquests insectes és típica entre maig i setembre, i és freqüent que alguns anys s’incrementi el nombre d’exemplars. Són inofensius per a la població però provoquen molèsties perquè entren a les cases atrets per la llum i cauen sobre vehicles i persones.

Darrera actualització: 16.05.2022 | 09:59