La Diputació estudia les necessitats d'habitatge social a Castellbisbal

Dilluns, 4 de novembre de 2013 a les 12:31

L'Ajuntament de Castellbisbal ha estat un dels dos municipis seleccionats per la Diputació de Barcelona per fer-hi un estudi de provisió d'habitatge social.


Aquest recurs tècnic va ser sol·licitat per Alberto Matallanas, el regidor d'Habitatge, el mes d'abril passat per conèixer millor les necessitats d'habitatge social i poder anticipar i donar una bona resposta a la ciutadania en aquesta matèria.

Tot i que Castellbisbal no ha estat una població excessivament afectada pel drama de les execucions hipotecàries i els desnonaments, també és cert que la situació econòmica és lluny de resoldre's i cal fer una gestió proactiva i no reactiva.

El mes d'octubre, la regidoria d'Habitatge va rebre la notícia que havia estat escollit per fer l'estudi, sense cap tipus de cost per a l'Ajuntament, i el mateix mes ja es duia a terme la primera reunió per conèixer quins edificis municipals eren susceptibles de ser reformats per convertir-se en habitatge social.

Sota la direcció i coordinació de l'Alberto Matallanas, els departaments d'Habitatge i d'Urbanisme ja han recollit i facilitat a la Diputació de Barcelona diversa informació jurídica i urbanística, i s'està preparant més informació, també de caire social, per col·laborar activament amb l'equip redactor de l'estudi.

Aquest estudi oferirà una valuosa informació a l'Ajuntament de Castellbisbal, que l'ha d'ajudar a definir les polítiques locals d'habitatge a curt i mig termini i facilitar una intervenció que complementarà i consolidarà la gestió enèrgica i eficaç que el Regidor d'Habitatge està duent a terme, en ser l'habitatge una de les prioritats de l'actuació pública local.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:05