Avui es posa en marxa una app de seguretat ciutadana que permet alertar la Policia Local en cas de robatoris o presència d’estranys en domicilis

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 11:25

L’aplicació és gratuïta i, de moment, només funciona el mòdul per alertar de robatoris i de la presència de persones estranyes o sospitoses, però podria ampliar-se a d’altres emergències.


Avui dilluns ha entrat en funcionament l’app de seguretat ciutadana Beesafe: un nou servei que permet que la ciutadania tingui un canal de comunicació directe amb la Policia Local. En concret, l’aplicació permet enviar avisos d’emergència que arribaran als agents policials en només 15 segons i sense necessitat de fer una trucada de veu.

Funcionament fàcil i àgil
L’app està dissenyada de manera que el seu ús és molt àgil i ràpid. Per usar l’aplicació només cal obrir-la i clicar sobre un dels quatre botons que hi apareixen cadascun dels quals està destinat a un tipus d’emergència diferent. De manera immediata, l’avís arriba als agents de la Policia Local que poden identificar el lloc de la incidència mitjançant un sistema de geolocalització i contactar amb el requeridor, si s’escau, mitjançat trucada de veu o xat.

La Policia Local confia que l’app sigui una eina que permeti que la ciutadania pugui enviar avisos de manera àgil i eficaç i que els agents puguin desplaçar-se al lloc dels fets amb la major rapidesa possible. Tot i això, l’aplicació s’ha d’entendre com un complement a la resta de vies de contacte amb la Policia Local, ja sigui a través del seu telèfon directe (93 772 11 88) com del telèfon d’emergències 112.

Altres beneficis de l’app
A més de facilitar l’avís d’emergències, l’app Beesafe té moltes funcionalitats a nivell intern que faciliten les tasques de control i vigilància dels agents policials. En aquest sentit, per exemple, els usuaris poden alertar d’incidències en el sistema d’alarma de casa seva o avisar la Policia en cas que per viatges o vacances no resti ningú a casa.

Com funciona l’app?
Per usar l’app, només cal descarregar-la gratuïtament al mòbil i registrar-se i configurar el perfil d’usuari.

En fer la descàrrega només cal tenir present que s’ha de descarregar l’aplicació amb el logotip taronja-vermell.

L’ús de l’app és molt senzill, ja que només cal obrir-la i apareix una pantalla amb les quatre opcions principals de l’aplicació que són:

  • Alertes perquè hi ha intrusos a casa
  • Comunicació d’incidències amb el sistema d’alarma de casa
  • Activitat sospitosa en alguna casa veïna
  • Presència de persones estranyes al carrer.

En clicar l’avís corresponent, la Policia rep un missatge amb la geolocalització del lloc des d’on s’ha enviat i poden activar els serveis necessaris per adreçar-se al lloc amb la major rapidesa possible.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 13:06