Castellbisbal celebra per primera vegada el Dia de la Policia Local

Dijous, 5 d'octubre de 2023 a les 00:00

En el transcurs de l’acte s’han lliurat reconeixements al mèrit professional i felicitacions a persones que han destacat durant el darrer any per la seva col·laboració en l’àmbit de la seguretat ciutadana.


La Policia Local de Castellbisbal ha celebrat per primera vegada la seva festivitat amb un acte institucional que va tenir lloc a l’espai Montserrat Roig d’Els Costals  divendres passat, 29 de setembre, coincidint amb el dia de Sant Miquel, patró del cos policial. 

Tradicionalment, el Dia de la Policia Local és una jornada per reconèixer la dedicació i el compromís dels agents i cossos de seguretat en benefici de la societat i per felicitar públicament a aquelles persones que han destacat per la seva actuació en l’àmbit de la seguretat ciutadana. Per això, durant l’acte de divendres, es va fer un reconeixement públic a prop d’una quinzena de persones i col·lectius, entre membres de la Policia Local i altres cossos policials i ciutadania a títol individual.

A més de fer lliurament d’una placa d’agraïment per la labor realitzada a personal de la Policia Local que s’han jubilat fa poc o ho farà en breu, durant l’acte també es va fer un reconeixement públic col·lectiu per la seva dedicació i compromís de servei al cos de la Policia Local de Castellbisbal, a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Castellbisbal.

La Unitat Cinològica de la Guardia Civil, les unitats canines dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Martorell i el guia de gossos policia Santiago Sánchez Pasqual també han rebut un diploma per la seva participació i implicació en la jornada lúdica festiva que es va celebrar el passat 22 de setembre al parc de Folch i Torres amb l’objectiu de donar a conèixer i apropar la Policia Local a la ciutadania.

Finalment, es va fer el lliurament de diplomes al mèrit policial al caporal Antonio Luque i a l’agent Miguel Ángel Rodriguez per reconèixer la labor que van dur a terme aquest estiu a l’intervenir en el salvament d’un infant a Can Campanyà, i es va felicitar públicament al ciutadà Miquel Moreno Quintana i al jove Nil Roca Ramírez, germà del menor accidentat, per les seves actuacions que van ser determinants perquè el rescat culminés satisfactòriament.

L’alcaldessa de Castellbisbal, M. Dolors Conde, va presidir l’acte institucional del Dia de la Policia Local que també va comptar amb les intervencions del regidor de Seguretat Ciutadana, Luis Luque, i del cap del cos de la Policia Local de Castellbisbal, José Luis Jiménez.

Durant la seva intervenció, Conde va elogiar la dedicació i vocació de servei de tota la plantilla de la Policia Local i va ressaltar la vessant més humana de la tasca que fan, vetllant per la seguretat de les persones i de la societat, en el seu conjunt. “Sou un equip que treballeu amb i per a les persones. La ciutadania us necessita i diposita la seva confiança en vosaltres. Confien en l’ajuda que els podeu oferir quan tenen algun problema, un incident o un accident, en el pitjor dels casos” va dir. 

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Luís Luque, va posar en valor la feina de la Policia Local i va destacar la voluntat de l’Ajuntament d’incidir en el treball de proximitat: “Tenim per davant el repte de potenciar serveis com ara el d’atenció a la víctima, les actuacions amb menors o la gestió dels conflictes de convivència”, va assenyalar Luque, que va reconèixer que per apostar per aquest model de policia de proximitat “caldrà consolidar i dotar dels recursos necessaris a la plantilla de la Policia Local”.

Darrera actualització: 05.10.2023 | 14:57