Castellbisbal commemora el Dia Internacional dels Arxius amb una mostra sobre el 40è aniversari dels ajuntaments democràtics

Divendres, 14 de juny de 2019 a les 00:00

Coincidint amb aquesta efemèride, s’ha obert la convocatòria de la 4a Beca de Recerca sobre Castellbisbal dotada amb 4.000 euros


Fins al proper 28 de juny es pot visitar al vestíbul de l’Ajuntament una mostra documental sobre els 40 anys del retorn dels ajuntaments democràtics a Castellbisbal. L’exposició, oberta de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores, retrata amb documents conservats a l’Arxiu Municipal, com van ser les primeres eleccions municipals democràtiques a la vila després de la dictadura.

Entre d’altres materials, a la mostra es poden veure programes electorals dels partits l’any 1979, les llistes de cada candidatura i fullets informatius sobre el funcionament de les eleccions. També es fa una radiografia de com era Castellbisbal fa 40 anys, s’explica com va quedar constituït l’Ajuntament després de les eleccions i es poden escoltar les gravacions originals dels discursos dels caps de llista durant el Ple d’investidura.

L’exposició 40 anys. El retorn dels ajuntaments democràtics a Castellbisbal s’ha obert al públic aquesta setmana, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Arxius. Una data que també s’ha aprofitat per obrir la convocatòria per finançar un treball d’investigació relacionat amb el municipi.

4a Beca de recerca sobre Castellbisbal

El termini de presentació de les sol·licituds de la 4a Beca de recerca sobre Castellbisbal acaba el proper 10 de novembre. Fins aleshores hi ha temps per participar en aquesta convocatòria, que destina 4.000 euros al finançament d’un treball d’investigació inèdit sobre la vila i el terme municipal en els camps cultural, històric, artístic, social, econòmic, urbanístic, científic, etc., amb un abast cronològic des de l’antiguitat tardana fins a finals del segle XX.

La convocatòria, impulsada per l’Arxiu Municipal, pretén millorar el coneixement sobre Castellbisbal, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local. Per això, segons s’especifica a les bases, la investigació ha d’estar basada total o parcialment en la consulta de fons documentals relacionats amb el municipi.

Pot optar a la beca qualsevol persona que estigui duent a terme estudis superiors, o que ja els hagi acabat, i que de manera individual o col·lectiva, presenti un projecte de recerca on s’especifiquin els objectius que es volen assolir, l’interès científic i la metodologia, entre d’altres.

Darrera actualització: 14.06.2019 | 12:07