Reflexions sobre l’èxode dels refugiats i immigrants

Dimarts, 19 de novembre de 2019 a les 00:00

La sala d’actes de l’Ajuntament acull una proposta teatral que retrata escenes íntimes d’una parella que marxa de casa seva amb el desig d’arribar a la “terra promesa”


Una seixantena de persones van assistir, divendres passat, a la representació de l’obra Li/ea/ving, una proposta de teatre social que reflexiona sobre el viatge que milers d’emigrants, refugiats i expatriats han emprès al llarg dels anys amb el desig de millorar el seu futur.

Durant l’espectacle, que va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament, públic i actors van compartir escenari. Aquesta proximitat, així com el treball físic intens dels protagonistes i l’ús de recursos tecnològics, van colpir intensament als espectadors, que al final de l’obra van poder intercanviar opinions amb els protagonistes i reflexionar sobre l’èxode i les incerteses d’un viatge a la “terra promesa”.

Li/ea/ving és un projecte de la companyia Sargantana amb una proposta de teatre diferent que es construeix de forma col·lectiva  i que es basa en compartir experiències vitals de persones que han hagut d’escollir iniciar “un viatge” per salvar la vida o buscar un millor futur. L’any passat es va representar a Castellbisbal la primera part d’aquesta obra i donada la bona acollida que va rebre la proposta, l’Àrea de Cooperació i Desenvolupament va decidir programar la segona part del projecte que, en aquesta ocasió, retrata el viatge d’una parella que marxa de casa seva amb el desig d’arribar a un lloc més segur, i amb el risc de sobreviure a cada obstacle, desafiament i repte.

Darrera actualització: 19.11.2019 | 13:37