El torrent del Sot del Castell acull la Festa de l’Arbre

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Durant la jornada es van plantar 161 arbres i arbustos autòctons i, amb la col·laboració dels voluntaris d’ADF i alumnat de l’institut Castellbisbal, es van fer actuacions de millora a la zona


Coincidint amb la Festa de l’Arbre, aquest diumenge, 17 de març, es va fer una plantada popular al torrent del Sot del Castell, en un àrea degradada i ocupada per canyes de més de 1.200 m2, al costat del camí de Repeu.

Durant la jornada, que va comptar amb la participació de prop d’un centenar de persones, la majoria famílies, es van plantar 82 arbres de ribera i 79 arbustos autòctons per fer la competència a la canya, espècie invasora que predomina a la zona, i recuperar el bosc de ribera.

L’activitat va comptar amb els voluntaris de l’ADF i un grup d’estudiants de quart d’ESO de l’Institut Castellbisbal, que realitzaven un servei comunitari. Junts van retirar canyes i van regar les espècies d’arbres i arbustos plantats durant la jornada.

La Festa de l’Arbre de diumenge va acabar amb un taller de construcció de petits hotels d’insectes que els infants es van poder endur a casa. A més de conèixer els diferents tipus de bestioles i altres invertebrats i el seu important paper en el bon funcionament dels ecosistemes, les famílies participants al taller també van poder veure un niu de vespa asiàtica retirat en les últimes setmanes al camí fluvial del Llobregat, dins del terme de Castellbisbal, i van aprendre a com distingir aquest insecte de la vespa autòctona.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 11:25