La Diada 2019, en imatges

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 00:00

Unes 150 persones han participat en l'acte institucional de la Diada, que amb motiu de la pluja es va haver de traslladar a la sala d'actes de l'Ajuntament


Tal i com estava previst, l'acte institucional de la Diada va començar cap a les 10.00 del matí amb un esmorzar popular. A les 10.30, al patí de l'Ajuntament, sota cobert, es va fer la tradicional hissada de la senyera, que en aquesta ocasió van protagonitzar tres entitats culturals del poble que estan aquest 2019 d'aniversari: la Colla Gegantera, que celebra els seus 25 anys; l'Associació de Puntaires, que enguany per Festa Major han fet la trentena Trobada de Puntaires; i la Cuca, que ja en suma 40 anys empaitant el poble.

La resta d'activitats previstes es van traslladar, a causa de la pluja, a la sala d'actes de l'Ajuntament, on es va llegir el manifest conjunt del Col·lectiu Capbreu, l'ANC i Òmnium i es va fer l'ofrena floral, en la que enguany han participat una vintena d'entitats. 

L'acte, un any més, ha comptat amb la participació de professors de l'Escola de Música que van interpretar, com a novetat, una versió instrumental del Cant dels Ocells. També, entre el públic, hi havia antics cantaires de la Coral La Unió, ja desapareguda, que no val voler perdre el costum d'assitir a l'acte per interpretar el Cant de la Senyera i Els Segadors.

Lamentablement, la pluja no va permetre que assistissin a l'acte dos convidats especials: en Treball i la Cultura, els gegants de Catalunya, que tenien previst fer el seu emblemàtic Ball d'Aniversari, coincidint amb el fet que Castellbisbal és, aquest 2019, la Ciutat Gegantera de Catalunya.

Poc abans d'acabar l'acte, que va cloure la primera tinent d'alcalde, Susanna Solé, el temps va millorar, fet que va permetre fer també l'ofrena floral davant del Monument 1714, en homenatge als defensors de Catalunya.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 13:31