Castellbisbal organitza una jornada per donar visibilitat a les malalties minoritàries

Dimarts, 5 de març de 2024

Durant la jornada s’han recaptat un total de 700 euros que es destinaran a la investigació de les malalties minoritàries a través de dues entitats locals: la Fundació Hipofam i ImpulsaT.  


Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, la Regidoria de Cooperació ha organitzat una jornada solidària que va tenir lloc aquest passat dissabte, 2 de març.

Durant tot el mati, a la Plaça de l’Església, van haver-hi jocs tradicionals i tallers familiars. També es van fer sessions de conta contes per presentar la història d’en Konan, un elefant de la Costa d’Ivori que es veu obligat a marxar de cada seva, i un llibre infantil de la Fundació Hipofam titulat Posant el focus en la Hipomagnesèmia, que ens apropa a aquesta malaltia. A més, la jornada va comptar amb l’actuació de la Coral d’Havaneres de Castellbisbal, una exposició i paradetes solidàries on es van vendre manualitats fetes pel grup de talleristes del Casal de la Gent Gran. 

En total, durant tot la jornada es van recaptar 700 euros que es destinaran a la investigació de les malalties minoritàries a través de dues entitats locals: la Fundació Hipofam i l’associació ImpulsaT.

“Amb aquets gest volem expressar el nostre suport i compromís per impulsar la investigació i avançar en la construcció d’una societat més justa, solidària i inclusiva on cap persona es quedi enrere”, destaca la regidora de Cooperació, Irene Aguilar.

Moció en suport a les persones amb malalties minoritàries

Coincidint amb l’organització d’aquesta jornada solidària, el ple de l’Ajuntament de Castellbisbal també ha aprovat una moció en suport a les persones amb malalties minoritàries i sense diagnòstic. 

El document, portat al ple a proposta de la Fundació Hipofam, alerta que a Catalunya són més de 300.000 persones les afectades per alguna malaltia minoritària, la majoria de les quals són d’origen genètic, cròniques i degeneratives. 

“Es tracta de malalties molt desconegudes i de difícil diagnòstic” reconeix Aguilar, que destaca que precisament un dels principals objectius de la moció és instar a les autoritats sanitàries i institucions pertinents a incrementar els recursos destinats a la investigació de les malalties minoritàries”. 

Darrera actualització: 5.03.2024 | 12:44