Castellbisbal participa en les trobades que la Diputació i Terrassa han convocat per tractar la demanda d’Endesa

Dimecres, 4 de setembre de 2019 a les 00:00

La companyia elèctrica reclama a diferents ajuntaments el 50% del deute acumulat de les famílies en situació de vulnerabilitat sota l’amenaça de tallar el subministrament en cas de no fer-ho.


La tinent d’alcalde, Mèlani Solís, ha assistit avui a la reunió que ha convocat la Diputació de Barcelona per donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que alguns ajuntaments, entre els quals hi ha Castellbisbal, han rebut d’Endesa en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades. Solís, a més a més, participarà, demà, en la trobada organitzada per l’Ajuntament de Terrassa amb els municipis afectats que també té l’objectiu d’establir un full de ruta conjunt per respondre a la companyia.

Endesa ha fet arribar aquest mes d’agost una carta a més de 250 ajuntaments reclamant que es facin càrrec del 50% del deute acumulat de les famílies en situació de vulnerabilitat que no han pagat els seus rebuts de la llum, amb l’amenaça de tallar el subministrament a partir de l’1 d’octubre en cas de no fer-ho. Pel que fa a Castellbisbal, Endesa reclama a l’Ajuntament 22.977,82 € pel deute de 14 casos de pobresa energètica.

Posicionament de l’Ajuntament

L’alcalde, Joan Playà, assegura que “des de l’Ajuntament no es permetrà que es talli la llum a ningú” i recorda que “durant els darrers anys s’ha ajudat directament a totes aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, i ho continuarem fent”.

Playà també es manté ferm en l’actitud de “no pagar res a Endesa” i  defensa la Llei 24/2015 aprovada al Parlament de Catalunya de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests serveis.

Darrera actualització: 04.09.2019 | 12:35