Castellbisbal s’incorpora a la xarxa de parcs metropolitans

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 00:00

A partir d’ara l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és la responsable de la gestió del parc de l’Ermita


Castellbisbal se suma, per primera vegada, a la trentena de municipis que formen part de la xarxa de parcs metropolitans després que el passat 1 de gener el parc de l’Ermita passes a ser gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A partir d’ara, l’AMB és la responsable de la gestió integral del parc, que inclou la vegetació, el mobiliari, les instal·lacions, els paviments i els elements construïts. També s’encarregarà de portar a terme accions relacionades amb la promoció dels seus valors a través d’activitats educatives i de dinamització com, per exemple, les que pertanyen al programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat, Compartim un Futur.

El parc de l’Ermita, que rep el seu nom per la capella del segle X que es troba just al costat, fou un dels primers parcs construïts al poble. L’any 2005 es va remodelar i inaugurar amb l’aspecte actual. Compta amb una superfície de 14.998,75 m2 i la zona està envoltada de bosc mediterrani i d’una riera, fet que aporta el valor afegit de ser un connector entre els ecosistemes naturals propers i la població. Situat al turó de les Garses, entre els torrents de Can Rabella i del Sot del Castell, el parc és un mirador excel·lent de la conca del riu Llobregat fins al mar i, alhora, projecta la imatge més característica de la vila des del riu.

Amb el parc de l’Ermita, ja són 52 els parcs que formen part de la gestió de l’AMB.

Darrera actualització: 12.03.2019 | 09:49