El programa formatiu per a persones a l’atur que proposa la Borsa de Treball presenta diverses novetats

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 15:35

Es potencia la formació relativa a l’atenció a les persones i s’ofereix, per primera vegada, el curs per obtenir el carnet de treballs en alçada. A més, s’amplia la formació en logística perquè els alumnes obtinguin una qualificació més completa.


La Borsa de Treball de l’Ajuntament ja ha fet pública l’oferta de cursos per a persones en situació d’atur pel 2020 que presenta diverses novetats respecte anys anteriors per tal d’adaptar-se a les noves necessitats laborals i oferir una major qualificació als alumnes.

Una de les novetats més destacades és la incorporació de quatre cursos de curta durada especialment pensats per a les persones que treballen en l’àmbit de l’atenció domiciliària. L’objectiu d’aquestes formacions és oferir-los coneixements complementaris d’atenció a les persones davant la realitat que, en molts casos, a més de fer les tasques domèstiques, han d’atendre les persones que viuen als domicilis.

En concret, s’han dissenyat 4 microformacions cadascuna de les quals abordarà un aspecte concret com pot ser la cura de la pell o l’estimulació de la memòria. Els cursos són independents entre ells i els alumnes poden fer-los tots o només aquells que els siguin de més interès.

Carnets professionals
Una altra de les novetats en la formació per a persones aturades per a aquest 2020 és la realització, per primer cop, del curs per obtenir el carnet de treballs en alçada que s’afegeix als cursos per obtenir els carnets de carretoner, pont-grua o manipulador d’aliments que ja s’ofereixen regularment al poble.

Finalment, s’ha modificat el temari del curs de Logística per tal que, en finalitzar-lo, tots els alumnes tinguin els carnets de carretoner, pont-grua, plataformes elevadores i manipulador d’aliments i, d’aquesta manera, comptin amb una formació més completa.

Preus dels cursos i subvencions
Tots els cursos que la Borsa de Treball ofereix a les persones en situació d’atur estan subvencionats, en un 90 %, per l’Ajuntament. La subvenció es fa extensiva als treballadors en actiu amb contractes que no superin les 20 hores setmanals de treball (en aquells casos en que els cursos també estiguin oberts a la seva participació).

Les inscripcions als cursos de formació per a persones aturades ja estan obertes. Per a més informació, adreceu-vos a la Borsa de Treball.

Més informació i inscripcions

 

Darrera actualització: 28.02.2020 | 15:54