Es desencalla la construcció d’un centre sanitari públic de referència per a la comarca

Dijous, 25 de gener de 2024

El nou equipament donarà cobertura sanitària a les poblacions de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat i estarà ubicat a uns terrenys de Can Sant Joan, al municipi veí de Rubí.


Després de més de deu anys aturat, el projecte del Centre d’Alta Resolució Sanitària Vicente Ferrer s’ha reactivat. La construcció de l’equipament, que ha de donar cobertura sanitària a la població de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat, s’ha desencallat gràcies a l’acord al que han arribat els ajuntaments d’aquests tres municipis amb la Generalitat de Catalunya, en el marc d’una reunió que va tenir lloc el passat 15 de gener, on eren presents el conseller de Salut, Manel Balcells, les alcaldesses de Castellbisbal i Rubí, M. Dolors Conde i Ana Maria Martínez, i l’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

El primer pas per posar en marxa de nou el projecte es concretarà aquesta tarda, amb l’aprovació al ple municipal de Rubí de la cessió definitiva a la Generalitat dels terrenys on es construirà el nou centre sanitari, que estarà ubicat a Can Sant Joan, concretament al carrer Sòcrates del municipi veí de Rubí.

L’alcaldessa de Castellbisbal, M. Dolors Conde, celebra haver aconseguit la reactivació del projecte:

“Per Castellbisbal la construcció d’aquest equipament és una molt bona notícia, especialment perquè seguim reclamant un servei d’atenció sanitària continuada que no tenim i, per tant, aquest centre que s’ubicarà a Rubí ens facilitarà una atenció sanitària més pròxima i còmoda, sense necessitat de desplaçar-nos per fer petites intervencions i certes proves diagnòstiques a l’hospital de Terrassa, que ens queda lluny i mal connectat amb transport públic”.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, també es mostra satisfet

“perquè s’ha pogut desencallar un projecte que, sens dubte, beneficiarà molt els santcugatencs i les santcugatenques. Serà un centre modern, amb una gran prestació de serveis i que evitarà molts desplaçaments a la Mútua de Terrassa”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez Martínez, ha dit que

“avui estem d’enhorabona. Estem molt satisfets que finalment s’hagi posat fil a l’agulla en la construcció de l’hospital lleuger que ha de donar cobertura sanitària a les tres poblacions. Un servei vital per als rubinencs i rubinenques que portem reclamant des de fa molts de temps i que finalment hem pogut desencallar. I que permetrà realitzar a Rubí tractaments com cirurgia major i menor gràcies als seus 4 quiròfans, hospital de dia, diàlisi o urgències entre d’altres”.

Està previst que el futur centre sanitari públic de referència Vicente Ferrer ofereixi serveis com cirurgia menor, cirurgia major ambulatòria, hospitalització de dia, cures intermèdies, atenció urgent, hemodiàlisis i proves complementàries, entre d’altres.

Darrera actualització: 25.01.2024 | 16:56