Finalitzen les obres de reforma del carrer de Pi i Margall

Dimarts, 26 de març de 2024

Els treballs han suposat la pacificació del trànsit a la zona, que s’ha transformat en un espai d’ús prioritari per a vianants.


Demà dimecres, 27 de març, està previst que finalitzin les obres de reforma del carrer de Pi i Margall, que van començar a finals d’agost de l’any passat.

“Els treballs han suposat la transformació d’aquest espai del nucli urbà en una zona d’ús prioritari per a vianants”, destaca l’alcaldessa, M. Dolors Conde, que assenyala que “ara al carrer de Pi i Margall la vorera i la calçada estan a un mateix nivell, de manera que s’han eliminat les barreres arquitectòniques”.

La reforma del carrer de Pi i Margall també ha suposat la pacificació del trànsit a la zona, per això, tant bon punt finalitzin les obres aquest dimecres, estarà prohibit aparcar al carrer de Pi Margall. Només es podrà estacionar un màxim de 10 minuts a les zones de càrrega i descàrrega.

Coincidint també amb l’acabament dels treballs, els carrers de l’entorn que s’havien vist afectats per les obres recuperaran el seu sentit de circulació habitual.

“El que no es restablirà són les parades d’autobús que van quedar anul·lades per les obres”, reconeix el regidor d’Urbanisme i Cohesió Territorial, Jordi Piera. “Com a conseqüència de la pacificació del carrer de Pi i Margall, el bus urbà ja no podrà circular per la zona perquè tècnicament no és possible que el paviment que s’ha col·locat suporti el pas de més d’una seixantena d’expedicions al dia sense fer-se malbé”, destaca Piera, que assegura que “a hores d’ara s’està estudiant amb l’AMB, que és qui té la competència del transport, quins són els llocs més idonis per ubicar definitivament les parades”.

La reforma del carrer de Pi i Margall forma part de les obres de millora que des de principis de l’any passat s’estan duent a terme a diversos carrers del nucli urbà. Els treballs s’han fet per fases i estan pressupostats en uns 2.518.000 euros. Un 67 % del cost va a càrrec de l’Ajuntament i el 33 % restant el finança l’AMB.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 14:35