El Consell Solidari assigna 20.000 euros en ajudes al desenvolupament

Divendres, 11 d'octubre de 2013 a les 12:53

El Consell Solidari celebrat el passat 10 d’octubre va decidir destinar prop de 20.000 euros a projectes solidaris del Fons Català de Cooperació, especialment a aquells destinats a les zones més desafavorides de l’Àfrica i l’Amèrica Llatina.

Malgrat no ser el projecte a què es van destinar més fons, des de la Regidoria de Solidaritat, dirigida per Inès Conde, es destaca la col•laboració amb el municipi de Tanseiga, a Burkina Fasso. Mentre en molts casos les col•laboracions consisteixen en aportacions per resoldre situacions d’emergència, el cas de Tanseiga és un exemple de col•laboració continuada ja que, després de finançar part de l’escola del poblat, ara Castellbisbal ha destinat 5.295 euros a la construcció d’un centre sanitari, projecte en què també ha col•laborat l’Ajuntament de Molins de Rei, on té la base una ONG que treballa per al desenvolupament d’aquella zona.

Un altre exemple de col•laboració continuada és l’enviament de 5.593 euros a Puerto Cabezas per a la millora del sistema de subministrament i neteja de l’aigua. La localitat ja va rebre 2.000 euros el passat juliol com a resposta al pas d’una ona tropical que va arrasar els barris més desafavorits de la ciutat nicaragüenca.

Tot i això, el projecte que ha rebut més fons de la Regidoria de Solidaritat segons l’aprovat en el darrer Consell Solidari va ser el projecte “Moi Aussi!”, una iniciativa per formar cinc grups de dones de Benin més enllà de l’analfabetisme i donar-los coneixements per engegar negocis i assolir una vida autònoma. La col•laboració amb aquest projecte del Fons Català de Cooperació va ser de 6.489 euros.

Altres projectes triats pels membres del Consell Solidari van ser un programa de desenvolupament rural per a Haití, el qual es va dotar amb 700 euros, i una ajuda per donar resposta al pas de l’huracà Manuel per la zona de Monte Guerrero, a Méxic, on es destinaran 1.500 euros. Finalment, una crida d’emergència del Fons Català de Cooperació per donar suport als desplaçats i refugiats de la guerra civil que viu Síria rebrà 2.000 euros per part de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 08.01.2020 | 17:22