La Policia crea la Unitat de Medi Ambient

Dilluns, 28 d'octubre de 2013 a les 12:20

La Policia Local ha posat en marxa la Unitat de Medi Ambient que té, com a objectius prioritaris, atendre els veïns que viuen en zones aïllades del municipi així com tenir cura de l’entorn natural.


La Unitat de Medi Ambient està integrada per quatre policies que, tot i participar en les activitats diàries del conjunt de la Prefectura, centraran la seva activitat en qüestions relacionades amb l’entorn natural i l’atenció de les persones que viuen lluny del centre urbà.

En aquest sentit, una de les tasques principals de la Unitat de Medi Ambient serà matenir un contacte periòdic amb les persones que viuen en masies i zones aïllades del poble per tal de poder detectar les seves preocupacions i necessitats i poder-los donar una major seguretat en el seu dia a dia. Tot i que, actualment, la Policia Local ja realitza aquests serveis, el fet de crear la Unitat de Medi Ambient ha permès sistematitzar la forma de treball i oferir una atenció de més qualitat.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Conxi Llurba, confia que la Unitat de Medi Ambient serveixi perquè les persones que viuen lluny del centre urbà “puguin sentir que la Policia Local és al seu costat, vetllant també per la seva seguretat i que, per tant, poden trucar-hi sempre que ho necessitin”. I és que Llurba assegura que “hi ha veïns que viuen en urbanitzacions i masies que no truquen a la Policia perquè no volen molestar”. Llurba vol trencar amb aquesta opinió i assegura que “un avís mai és molèstia sinó que, al contrari, és la possibilitat de poder oferir servei als ciutadans”.

 

Entorn natural

La Unitat de Medi Ambient també permetrà realitzar un major control de l’entorn natural. De forma rutinària i periòdica els policies destinats a aquesta unitat s’encarregaran de fer, per exemple, els controls de contaminació acústica o atmosfèrica. Aquesta patrulla serà també la responsable de garantir que es compleixi la normativa vigent en matèria de caça o de prevenció d’incendis forestals així com responsabilitzar-se de la gestió derivada de la realització d’esdeveniments esportius en el medi natural.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 17:26