L'exposició Roba de(l)Cor mostrarà els tresors tèxtils de Castellbisbal

Divendres, 12 de juliol de 2013 a les 09:26

La mostra està instal·lada a la sala d’exposicions d’Els Costals i s’inaugurarà demà divendres, a les 7 de la tarda

Des d’un vestit de batejar fins a una mantellina de dol; d’un vestit d’anar al ball de gala fins a una casulla de capellà; jocs de llits de noces i estovalles de Festa Major; camises de dormir i gorres, capes i mantons de Manila, brodats i puntes de coixí. Aquestes són algunes de les peces que es poden veure a l’exposició Roba (d)el Cor que s’inaugurarà demà divendres a la tarda i que està instal·lada ala Sala d’exposicions d’Els Costals de Castellbisbal.

Roba (d)el Cor ha estat possible gràcies a la implicació de la castellbisbalenca Roser Moliné, que ha dedicat els darrers quatre mesos a cercar en els armaris i els baguls de les masies i les cases més antigues de Castellbisbal fins trobar-hi les diferents peces que es poden veure en la mostra.

Una feina que, en paraules del regidor de Cultura, Martí Ribas, “ha estat un treball d’arqueologia d’un valor excepcional”. Ribas, a més, ha explicat que l’exposició “posa al descobert que comptem amb un gran tresor tèxtil que intuïem, però desconeixíem i que, tot i ser privat, forma part del patrimoni col·lectiu.” A més, el regidor de Cultura ha volgut agrair l’excel·lent acollida que ha tingut l’exposició entre les empreses i els veïns del poble que “hi han participat aportant les peces, però també cedint material i treballant de forma voluntària perquè la mostra sigui una realitat”.

Una altra exposició de producció pròpia

Amb Roba (d)el Cor, l’Àrea de Cultura continua en la línia d’oferir exposicions de producció pròpia pensades per explicar la història local des de diferents punts de vista. Una forma de treball que va començar al 2011 amb una mostra dedicada al Nadal i que va continuar amb les exposicions del Centenari dela Festa Major, la commemorativa de les riuades i la gran nevada de 1962 o la dedicada a l’Any del Patrimoni i al retaule de l’Església de Sant Vicenç.

HORARI DE VISITES

Del 12 de juliol al 4 d’agost

Dissabtes: de18.00 a21.00 hores

Diumenges: de12.00 a14.00 hores i de18.00 a21.00 hores

Darrera actualització: 12.07.2013 | 11:48