L’Ajuntament obté el segell de transparència Infoparticipa

Dilluns, 7 de maig de 2018 a les 11:00

Només 93 municipis catalans han rebut aquest reconeixement, cosa que representa menys d'un 10% del total.

L’Ajuntament de Castellbisbal  ha obtingut el segell de transparència Infoparticipa 2017 que concedeix la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la qualitat i la transparència de la informació pública en els webs municipals.

Per obtenir aquest certificat cal que els consistoris compleixin amb, com a mínim, el 90% dels 52 criteris fixats en les bases de concessió d’aquest guardó. L’Ajuntament de Castellbisbal, s’ha situat en un 92,31% i és un dels 93 municipis de Catalunya que han rebut el reconeixement (menys del 10% del total). Pel que fa al Vallès Occidental, només 9 dels 23 municipis que el formen s’han situat per sobre del 90%.

L’alcalde, Joan Playà, responsable també en matèria de Transparència i Bon Govern, considera que “és necessari continuar treballant per garantir que els veïns tinguin al seu abast informació clara i transparent que els permeti participar en la gestió pública”.

Podeu consultar els resultats de la valoració que ha rebut el web de l’Ajuntament a mapainfoparticipa.com.

Transparència en la informació
Entre les informacions que cal publicar per obtenir aquest certificat hi ha dades com les retribucions i les declaracions de béns de tots els regidors, la gestió del pressupost municipal, els contractes establerts o a la informació relativa als Plens municipals i a l’acció dels grups polítics de l’oposició. La UAB també valora que aquestes dades siguin de fàcil accés i que es mostrin d’una forma comprensible per als ciutadans.

Darrera actualització: 04.05.2018 | 17:59