L’Ajuntament posa en marxa un procés participatiu per redactar el Pla local d’adaptació al canvi climàtic

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 16:09

La participació ciutadana es canalitzarà a través de la plataforma virtual “Participa 311” i es podran fer aportacions fins el 6 de novembre.


L’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu perquè tota la ciutadania pugui fer aportacions al Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC) que el consistori està redactant amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa MCRIT.

Aquest pla esdevé una eina que ha de permetre l’adaptació del municipi a les seves pròpies vulnerabilitats davant els impactes que causa el canvi climàtic. A més, el document proposarà mesures concretes per enfortir la nostra capacitat d’adaptació davant l’actual situació de crisi climàtica i definirà accions per minimitzar els efectes negatius del canvi climàtic al nostre municipi.

Amb l’objectiu d’obrir la redacció del PLACC a tota la ciutadania i poder escoltar la seva veu, l’Ajuntament ha posat en marxa un procés de participació. Amb aquesta acció es pretén que tothom pugui col·laborar en la definició de les polítiques municipals que s’haurien de dur a terme per reduir els riscos i els efectes negatius del canvi climàtic al nostre poble, incrementant, així, la nostra resiliència.

Com participar-hi?
El procés participatiu per a la redacció del Pla local d’adaptació al canvi climàtic es farà a través de la plataforma virtual “Participa 311” i estarà operatiu fins el 6 de novembre. La ciutadania podrà fer les seves aportacions en relació amb els riscos específics que s’han identificat a Castellbisbal en la fase de diagnosi i també podrà fer propostes al voltant de les actuacions que s’haurien de fer al municipi.

Per facilitar la participació, les aportacions es canalitzaran a través d’un formulari que inclou la possibilitat de donar opinions i respostes més àmplies a través de diversos espais de respostes obertes.

Darrera actualització: 26.10.2022 | 08:02