Les Jornades per la Igualtat incorporen un calendari d’activitats mensuals sota el lema "Cada 8 és 8 de març"

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 12:00

A més de les activitats que es faran durant la primera quinzena de març, se celebrarà un acte cada dia 8 per mantenir la reivindicació per la igualtat entre homes i dones, durant tot l’any.


Aquesta setmana, comencen les Jornades per la Igualtat. El programa inclou activitats diverses i per a públics de totes les edats i totes elles posaran èmfasi en la necessitat de continuar lluitant per aconseguir la igualtat entre homes i dones.

La principal novetat de les jornades d’enguany serà la incorporació d’un calendari mensual d’activitats sota el lema Cada 8 és 8 de març. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Melania Solís, ha explicat que

l’objectiu d’aquests actes “prolongar la reivindicació per la igualtat durant tot l’any” i, d’aquesta manera, “mantenir present que cal seguir caminant cap a una societat més equitativa i justa”.

Implicació dels centres educatius
Les Jornades busquen la implicació de col·lectius diversos. Amb aquest objectiu, per exemple, el cinema s’obre als centres educatius: 420 nois i noies de 2n, 3r i 4t d’ESO assistiran a alguna de les dues projeccions de Mujercitas que es faran divendres al matí.

D’altra banda, l’alumnat de 4t de primària de l’Escola Els Arenys i de 3r d’ESO de l’Institut Castellbisbal han preparat l’exposició La dona castellbisbalenca que mostra el paper de la dona al nostre poble. Es tracta d’una activitat que s’ha realitzat en el marc del projecte Lletra a lletra que impulsa l’Ajuntament i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal.

De fet, la incorporació dels valors de la igualtat en l’àmbit educatiu és present durant tot l’any, a Castellbisbal amb el desenvolupament d’un programa de formacions i tallers en perspectiva de gènere que l’Ajuntament ofereix a tots els centres educatius del poble.

8 de març
Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el diumenge 8 de març, l’Auditori d’Els Costals acollirà el concert del quartet femení Flor de canela. Abans de l’actuació, es farà la lectura del Manifest del 8M i, en acabar, hi haurà un aperitiu mediterrani. L’assistència a aquesta activitat és gratuïta, però cal recollir invitació, prèviament, a Can Margarit.

Les activitats, però, hauran començat al matí, amb una cercavila, organitzada pel Comitè de Vaga del 8M i el Col·lectiu Roja Llavor que compta amb el suport de les entitats culturals i està dirigit per dones.

Altres activitats
El programa, però, inclou molts altres moments per a la reflexió i que es presentaran en forma de xerrades o teatre. Per al públic infantil, s’ha previst l’espectacle Si vols, pots i, especialment pensat per als joves, el Punt d’Informació Juvenil proposa un programa d’activitats que s’allargarà durant tot el mes de març. A més, s’ha programat un concurs de fotografia titulat “Què és per tu el 8M?”.

Darrera actualització: 02.03.2020 | 12:39