La Junta Electoral de Terrassa ha obligat a l'Ajuntament a retirar la bandera estelada

Dissabte, 19 de setembre de 2015 a les 11:30

El requeriment s’ha fet a petició del PSC que va demanar a la Junta Electoral que es retirés l’estelada de forma immediata.


La Junta Electoral de Zona de Terrassa ha obligat a l’Ajuntament de Castellbisbal a retirar la bandera estelada que des del passat 19 d’agost onejava a prop de l’edifici consistorial, al costat de les banderes catalana i castellbisbalenca.

L’obligatorietat de retirar l’estelada es produeix després que la Junta Electoral ha donat la raó al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) que van presentar un escrit “informant de la col·locació d’una bandera estelada a l’Ajuntament i sol·licitant la retirada immediata [de la bandera estelada] i de qualsevol altre símbol que pugui ser considerat partidista o pugui induir el vot, en les properes eleccions autonòmiques, en algun sentit”, segons es diu, literalment, en l’acta que la Junta Electoral ha fet arribar a l’Ajuntament.

La Junta Electoral de Zona de Terrassa ha atès la petició del PSC a qui ha donat la raó i ha exigit al consistori castellbisbalenc “la immediata retirada de la bandera estelada col·locada a l’entrada de l’Ajuntament per entendre que contravé la neutralitat dels poders públics en el procés electoral”.

La petició del PSC es va presentar a la Junta Electoral el dijous dia 17 de setembre i ahir divendres, dia 18, la Junta va fer arribar a l’Ajuntament de Castellbisbal el requeriment de retirar la bandera estelada en un termini màxim de 24 hores. Davant d’aquest fet, el consistori ha optat per retirar l’estelada avui mateix. Tot i així, l'Ajuntament estudia la possibilitat de presentar un recurs.

Darrera actualització: 03.01.2020 | 09:44