L'Ajuntament subvencionarà les empreses que contractin aturats del municipi

Divendres, 29 de juliol de 2016 a les 10:20

El consistori també ha aprovat una línia d’ajuts per potenciar la Borsa de Lloguer Social i una altra per a projectes de cooperació.

 

L’Ajuntament de Castellbisbal subvencionarà les empreses que contractin persones aturades del municipi. Així es va aprovar en el Ple municipal del mes de juliol que es va celebrar dilluns passat i en el decurs del qual es van aprovar, per unanimitat, les bases que regularan la concessió d’aquestes subvencions.

En concret, el consistori donarà 2.500 euros a les empreses que facin un contracte a temps complert i de com a mínim un any de durada a veïns de Castellbisbal que estiguin a l’atur. A més, atorgarà 100 euros addicionals per cada mes de contracte després del primer any (fins a un màxim de deu mesos més). En total, el consistori destinarà 105.000 euros a aquesta campanya d’ajuts, al 2016.

La mesura, que té per objectiu reduir l’atur al municipi, està especialment destinada a fomentar la contractació d’aquells col·lectius per als quals és més difícil la incorporació al món laboral com són les dones de més de trenta anys, els homes majors de 45 i els aturats de llarga durada. Les subvencions també estan destinades a la contractació de joves que participin en els cursos de formació professionalitzadora que organitza l’Ajuntament.

El regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, ha explicat que si bé la convocatòria està oberta a totes les empreses del municipi, es preveu un sistema de puntuació “de baix a dalt; que prioritzi els autònoms, les microempreses i les pimes per davant de les grans empreses”.

La tramitació d’aquestes subvencions es farà des del departament de Promoció Econòmica i el termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 31 de desembre.

 

Altres subvencions
En el Ple de dilluns passat també es van aprovar per unanimitat, les bases per a la concessió de dues subvencions més: les que regularan els ajuts per projectes de cooperació i desenvolupament (amb una dotació de 20.000 euros per al 2016) i les destinades als propietaris de pisos buits que els posin a disposició de la Borsa de Lloguer Social. Per a aquest segon ajut, s’han reservat 12.000 euros.

 

Mocions diverses
A més, en el Ple es van debatre tres mocions. La primera, per a l’adhesió al manifest Ara Rodalies, va ser aprovada per unanimitat. Les dues restants, presentades pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, van ser de rebuig a la institució monàrquica (aprovada amb 9 vots a favor, 1 en contra i 5 abstencions) i de suport a la proposició de llei de reparació jurídica a les víctimes del franquisme (aprovada per unanimitat).

Darrera actualització: 13.09.2019 | 15:43