El Ple designa per sorteig els càrrecs de les meses electorals de les eleccions generals del 20 de desembre

Dilluns, 23 de novembre de 2015 a les 12:06

A Castellbisbal s’habilitaran un total de 15 meses electorals, tres més que en la darrera convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya.

 

El Ple Municipal, reunit en sessió extraordinària aquest matí, ha designat, mitjançant un sorteig, les 135 persones que formaran part de les meses electorals durant les properes eleccions generals, convocades per al proper 20 de desembre.

Un total de 45 titulars i 90 suplents han estat escollits per actuar com a presidents i vocals de les 15 meses electorals, tres més de les que es van habilitar a la darrera convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya. Aquest increment de meses ha de permetre descongestionar les cues de votants que es concentraven, especialment, als col·legis electorals de la sala d’exposicions d’Els Costals, que passarà a tenir sis meses (una més que fins ara), i al Centre Cultural i Recreatiu, que en tindrà set (dos més que en les darreres eleccions del 27S). Pel que fa al col·legi electoral del centre cívic de Can Santeugini, s’hi mantenen les dues meses electorals.

El sorteig s’ha fet informàticament, mitjançant un aplicatiu facilitat per l’Oficina del Cens Electoral que ha seleccionat, aleatòriament, les persones integrants de les meses entre els electors del municipi que tenen entre 18 i 70 anys.

Totes les persones seleccionades per sorteig que hauran de formar part de les meses electorals rebran, personalment, la notificació en els propers dies i tenen l’obligació d’assistir a la cita electoral. Només aquelles que tinguin alguna causa justificada que els impedeixi realitzar aquest servei públic, podran presentar al·legacions davant la Junta Electoral de Zona de Terrassa en el termini de set dies, a comptar des de la notificació del nomenament.

El proper 20 de desembre un total de 8.957 persones de Castellbisbal estan cridades a les urnes per escollir el nou govern espanyol, a les quals cal afegir 59 persones més residents a l’estranger però que tenen Castellbisbal com a municipi de referència i que podran votar per correu.

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:29