Joan Playà és proclamat alcalde i Alternativa per Castellbisbal governarà en minoria

Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 13:49

Cap candidat ha obtingut la majoria absoluta dels vots i Playà ha estat nomenat alcalde per ser el candidat de la llista més votada a les eleccions.


Joan Playà, d’Alternativa per Castellbisbal (AC) ha estat proclamat alcalde en el Ple municipal de constitució de l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest migdia. Tot i que en la votació dels candidats, Playà no ha aconseguit la majoria absoluta dels vots, ha estat nomenat alcalde per ser el cap de la llista més votada a les eleccions municipals i després que cap altre candidat tampoc hagi aconseguit aglutinar aquesta majoria.

En el seu discurs, Playà ha explicat que AC formarà govern en solitari perquè malgrat haver intentat establir pactes amb d’altres formacions polítiques no ha estat possible concretar-ne cap. De fet, i en aquest sentit, l’alcalde ha explicat que els acords hauran de ser una constant en el mandat que avui comença i que ha qualificat com un

“camí que haurà d’estar fet de consens” la qual cosa “potser ens farà més lents, però les decisions seran més legitimades perquè tothom haurà de formar-ne part”.

De la seva banda, la cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Dolors Conde, ha destacat que tots els regidors que conformen el nou ajuntament

“tenim més coses que ens uneixen que no pas que ens separen” i ha assegurat que el seu grup ofereix “mà estesa i disposició de diàleg”.

De la seva banda, el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Toni Pons, ha lamentat

no haver pogut arribar a cap pacte de govern.

Pel que fa al cap de llista de Ciutadans (C’s), José Antonio Doucón, ha mostrat la seva disposició per

col·laborar amb els diferents grups polítics

mentre que la regidora de Junts per Catalunya (JxC), Gemma Margarit, ha fet un agraïment a tots els regidors

“per ser valents i apostar per un Castellbisbal millor”.

La cap de llista de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Olga Mateo, no ha fet ús del seu torn de paraula.

Votació
El Ple de constitució de l’Ajuntament s’ha celebrat avui al migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament i en la votació dels candidats, Joan Playà ha obtingut 7 vots (la majoria absoluta és de 9). Per darrera seu, la regidora del PSC, Dolors Conde, n’ha obtingut 5 i el candidat d’ERC, Toni Pons, i el de C’s, José Antonio Doucón, han aconseguit dos vots cadascun. Finalment, la candidata de la CUP, Olga Mateo, ha rebut un vot i la regidora de JxC, Gemma Margarit, no n’ha obtingut cap.

Els regidors del nou equip de govern
Els 17 regidors que han pres possessió del seu càrrec pertanyen a sis formacions polítiques diferents i, per primera vegada, la CUP ha entrat al consistori. Es dona la circumstància que 10 dels 17 regidors són dones.

  • Alternativa per Castellbisbal (6 regidors/es): Joan Playà, Susanna Solé, Melania Solís, Joaquim Sardà, Ana Obradors i M. Glòria Martínez.
  • PSC (5 regidors/es): María Dolores Conde, Ismael Ot, Ana Belén Gallego, Alberto Matallanas i Consol Benayas.
  • ERC (2 regidors/es): Toni Pons i Maria Isabel Méndez
  • Ciutadans (2 regidors): José Antonio Douton i Javier Molina
  • CUP (1 regidora): Olga Mateo
  • Junts per Catalunya (1 regidora): Gemma Margarit

 

Darrera actualització: 15.06.2019 | 14:09