L’equip de govern presenta a l’oposició la seva proposta de congelació d’impostos per al 2019

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 00:00

Tots els grups polítics municipals han pogut fer aportacions al document d’ordenances fiscals que s’ha d’aprovar en el Ple del mes d’octubre.


L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha fet arribar als portaveus dels diferents grups polítics municipals amb representació al consistori la voluntat de l’actual equip de govern de mantenir, l’any vinent, les mateixes ordenances fiscals que el 2018. Segons Playà, “els esforços van dirigits a congelar, per quart any consecutiu, la recaptació d’impostos i taxes municipals per alleugerir la càrrega fiscal a la població”.

La proposta de tornar a congelar els impostos l’any vinent s’ha traslladat als grups de l’oposició durant les dues darreres juntes de portaveus: un òrgan deliberatiu que es reuneix cada dos mesos des de l’inici d’aquest mandat i on l’alcalde presenta a la resta de grups polítics aquells projectes i temes rellevants per al municipi, així com les diferents línies de treball. “Volem fer partícips a tots els grups de la proposta, i per això els hem avançat el tema i els hem donat l’oportunitat de debatre i fer-hi totes les aportacions que han considerat adients”, destaca l’alcalde.

Nova bonificació per incentivar la transformació del parc industrial

Les ordenances municipals per al 2019 es presentaran per a la seva aprovació en el Ple d’aquest mes d’octubre, previst pel proper dia 29. El document, respecte a l’aprovat l’any passat, incorpora una nova bonificació del 95% en l’impost de construcció i obres (ICIO) per a la reconstrucció o rehabilitació de naus industrials obsoletes i en desús que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal.

Aquesta nova bonificació neix a proposta del Pacte per la Reindustrialització del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb l’objectiu d’obtenir una aplicació harmonitzada i compartida de l’ajut entre tots els ens locals de la comarca.

 

Darrera actualització: 30.10.2018 | 12:47