Set candidatures es presenten a les eleccions municipals de Castellbisbal

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 00:00

El Ple municipal sorteja els càrrecs de les 135 persones que formaran part de les meses electorals el proper 26 de maig


La Junta Electoral de Zona de Terrassa ha publicat aquest matí les llistes electorals de les properes eleccions municipals del 26 de maig. A Castellbisbal es confirma que finalment seran set les llistes que hi participaran: les cinc agrupacions polítiques que actualment tenen representació a l’Ajuntament, a més de Podemos i la CUP-AMUNT, que per primera vegada es presenten al municipi.

El llistat de candidatures que s’han presentat a les eleccions municipals de Castellbisbal del proper 26 de maig, per ordre de publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOPB) són:

  • Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP)
  • Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM)
  • Ciudadanos – Partido de la Ciudadania (Cs)
  • Alternativa per Castellbisbal – En Comú Guanyem (ALTpCB-ECG)
  • Podemos
  • Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT)
  • Junts per Catalunya Castellbisbal (JxCAT-JUNTS)

En aquest enllaç podeu consultar les llistes definitives, publicades al BOPB d’avui.

Sorteig dels càrrecs de les meses electorals

A partir d’avui, i durant els propers dies, les 135 persones que han estat designades per formar part de les meses electorals el proper 26 de maig rebran personalment la notificació. I és que ahir al vespre, durant el Ple municipal, es van sortejar els càrrecs. Es tracta d’un total de 45 titulars i 90 suplents, que han estat escollits per actuar com a presidents i vocals de les 15 meses que s’habilitaran als dos col·legis electorals del municipi, ubicats al poliesportiu de l’Escola Montserrat i al centre cívic de Can Santeugini.

El sorteig es va fer informàticament, mitjançant un aplicatiu facilitat per l’Oficina del Cens Electoral, que ha seleccionat, aleatòriament, les persones integrants de les meses electorals  entre els electors del municipi que tenen entre 18 i 70 anys.

Totes les persones designades tenen l’obligació d’assistir a la cita electoral. Només aquelles que tinguin alguna causa justificada que els impedeixi realitzar aquest servei públic, podran presentar al·legacions davant la Junta Electoral de Zona de Terrassa en el termini de set dies, a comptar des de la notificació del nomenament.

Si heu estat escollit com a membre d'una mesa electoral, trobareu informació d’interès en aquest enllaç

Darrera actualització: 30.04.2019 | 09:50