Prop de 2.000 infants i joves comencen el curs escolar a Castellbisbal

Dimecres, 6 de setembre de 2023 a les 00:00

El curs escolar 2023-2024 s’ha obert de forma simbòlica amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Castellbisbal i Rubí, que enguany ha tocat celebrar al nostre municipi.

Un total de 1.818 alumnes comencen avui les classes a Castellbisbal, segons les dades de matrícula provisional. 284 nens i nenes cursaran infantil; 719, educació primària; i 721, educació secundària obligatòria. A més, per a 94 infants, avui és el seu primer dia a l’Escola Bressol Municipal La Caseta, que comença el curs escolar amb totes les places ocupades.

Pel que fa a l’educació postobligatòria, de moment uns 177 joves faran Batxillerat a un dels dos instituts del municipi. La xifra pot variar perquè la matrícula segueix oberta, motiu pel qual encara no es disposen de les dades de l’alumnat de cicles formatius ni del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’auxiliar de comerç i atenció al públic que s’imparteix a l’Institut Castellbisbal.

Quant a la distribució de l’alumnat, la novetat del curs que avui comença és que l’Escola Mare de Déu de Montserrat compta amb una nova línia a Infantil 3, de manera que passa a ser l’únic centre educatiu del municipi amb dos grups de nens i nenes de P3. La resta d’escoles només tenen una línia.

Inauguració oficial

De manera simbòlica, el curs escolar es va inaugurar dilluns, amb un acte conjunt de les comunitats educatives de Castellbisbal i Rubí que va tenir lloc al Centre Cultural Els Costals. La trobada va estar presidida per les alcaldesses de les dues localitats, Maria Dolors Conde i Ana María Martínez, i va comptar també amb la participació del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Eduard Malloll, i de regidors d’ambdós ajuntaments.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Castellbisbal, Maria Dolors Conde, va posar en valor que en un món com l’actual, que evoluciona molt ràpidament, els infants i el jovent desenvolupin capacitats per acceptar i adaptar-se als canvis, i va encoratjar al professorat perquè

“ajudin a aprendre a l’alumnat a veure els canvis com a una oportunitat de desenvolupament i millora”.

Respecte al curs que comença, Conde ha destacat la creació del Consell d’Infants i d’Adolescents de Castellbisbal que enguany començarà a funcionar al 100%.

“És un òrgan de participació per als nois i noies de 5è i 6è de primària i de 2n i 3r d’ESO, que els permetrà desenvolupar l’esperit crític i prendre consciència del seu valor com a persones que formen part de la ciutadania del nostre municipi, ja que amb la seva participació col·laboraran activament en la millora de Castellbisbal”.

Darrera actualització: 06.09.2023 | 14:54