S’amplien les places públiques del servei de teleassistència domiciliària

Dijous, 14 de març de 2019 a les 00:00

El recurs, adreçat a la gent gran i persones amb dependència, augmenta la capacitat de cobertura de places públiques a un màxim de 170 usuaris


L’Ajuntament ha ampliat de 150 a 170 les places públiques del servei de teleassistència domiciliària per a la gent gran i persones amb dependència que viuen soles o amb altres persones amb el mateix risc físic o psicosocial.

El recurs, que actualment dona servei a 156 veïns i veïnes, consisteix en la instal·lació en el domicili de la persona usuària d’una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que es pot activar en cas de necessitar auxili, ja sigui per una caiguda, un accident a la llar o per qualsevol indisposició. Aquests dispositius comuniquen amb una central receptora atesa per personal mèdic i de seguretat especialitzat per a donar una resposta adequada a la crisi presentada. L’objectiu és que les persones usuàries tinguin la tranquil·litat que un equip de professionals vetlla en tot moment per la seva seguretat, i que només prement un botó són ateses.

Per ser beneficiari del servei de teleassistència domiciliària cal trucar al telèfon 93 772 00 55 de Can Margarit i demanar cita prèvia. Aleshores es valorarà la necessitat d’ocupar una plaça pública i gratuïta o bé amb un cost pel servei, que s’estableix en funció de la renda de la persona interessada.

A Castellbisbal, un 53% del cost de les places públiques i gratuïtes del servei de teleassistència domiciliària l’assumeix l’Ajuntament i el 47% restant va a càrrec de la Diputació de Barcelona. En cas que s’arribessin a cobrir les 170 places públiques que s’ofereixen actualment, la despesa anual que assumiria l’Ajuntament seria d’uns 15.000 euros, aproximadament.

Darrera actualització: 14.03.2019 | 10:35