S’obre el procés participatiu del nou Pla Director Urbanístic metropolità

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 10:26

El document ha de marcar les línies de desenvolupament durant els propers anys dels trenta-sis municipis que conformen el territori metropolità, entre els quals hi és Castellbisbal.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està treballant en la definició del nou Pla Director Urbanístic (PDU), l’instrument que marcarà els principals eixos de desenvolupament territorial que ha de seguir l’àrea metropolitana durant els propers anys, tenint en compte les necessitats i diferències de tots els municipis que en formen part. Es tracta d’una eina que ha de permetre revisar i actualitzar el model urbà en qüestions tan determinants com la sostenibilitat ambiental, la dinamització urbana, la mobilitat sostenible i la competitivitat econòmica.

Després d’un treball intens de reflexió i generació de coneixements amb nombrosos agents del territori, l’equip redactor del Pla ha completat la redacció de l’Avanç, on s’estableixen els objectius, criteris fonamentals i prioritats del que ha de ser el nou PDU i és ara, amb aquesta aprovació, que arrenca el procés de participació ciutadana amb veïns, entitats, grups d’interès i col·legis professionals de tota l’àrea metropolitana.

Sessions obertes al públic
La primera trobada de debat ciutadà sobre el PDU tindrà lloc el dimecres, 25 de setembre, a les 19.00 hores, al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat de Sant Feliu de Llobregat. La sessió té caràcter obert i s’adreça, especialment, a la ciutadania de Castellbisbal i de 13 municipis més de l’àrea metropolitana, donat que, per fer aquestes reunions, l’AMB ha agrupat a tota la població de l’àrea metropolitana per àrees geogràfiques. Segons l’alcalde, Joan Playà, “el PDU metropolità és un projecte imprescindible a l’hora d’imaginar i fer possible el futur de la conurbació barcelonina amb la vista posada, en tot moment, en la millora de la qualitat de vida de les persones. D’aquí la importància que la ciutadania s’impliqui en el procés de participatiu que s’ha posat en marxa”, assenyala. Tot i que no cal inscripció prèvia, per poder fer previsions d’assistència es recomana omplir el següent formulari de participació

“Metròpolis de ciutats”
De forma paral·lela al procés participatiu, del 16 al 29 de setembre, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat acull l’exposició “Metròpolis de ciutats”, una mostra interactiva i visual que vol explicar al públic en general de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del PDU metropolità.

Darrera actualització: 20.09.2019 | 11:19