Tasques de neteja als parterres del parc de Folch i Torres

Dijous, 1 de febrer de 2024

L’objectiu de l’actuació és millorar la salubritat de l’entorn, motiu pel qual s’ha retirat la vegetació dels talussos, on s’acumulaven restes de deixalles ocultes entre els matolls.  


La Brigada Municipal ha començat aquesta setmana a fer tasques de neteja als parterres que envolten el parc de Folch i Torres. En concret, s’està retirant la vegetació dels talussos, on s’acumulaven restes de deixalles que no es podien retirar perquè quedaven amagades sota els matolls.  

“Amb aquesta actuació s’ha volgut millorar la salubritat de l’entorn del parc i fer una neteja profunda de l’espai”, assenyala el regidor d’urbanisme, Jordi Piera, que destaca que “els matolls que s’han retirat tenien més de 25 anys i havien generat una vegetació tan espessa que era pràcticament impossible accedir-hi per fer una neteja correcta de l’espai, motiu pel qual s’acumulaven residus que quedaven ocults entre les plantes”.

De moment, tenint en compte l’actual situació de sequera i les restriccions del subministrament d’aigua destinada al verd, la vegetació que s’ha retirat no es substituirà per cap altre. 

Reurbanització del parc

Coincidint amb aquesta actuació de millora de l’espai de jardineria que envolta el parc de Folch i Torres, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per rebre assistència tècnica per redactar un projecte de remodelació integral de tot el parc.

“Aquest espai és un dels nuclis neuràlgics del municipi i un important punt de trobada social que per l’estat de conservació i obsolescència dels seus elements, requereix d’un canvi profund per convertir-lo en un lloc més funcional i adaptat a les necessitats actuals de la població”, reconeix l’alcaldessa, M. Dolors Conde.

Darrera actualització: 1.02.2024 | 11:54