Una plaga d’escarabats-vespa obliga a retirar una desena de moreres de l’espai públic

Divendres, 13 d'octubre de 2023 a les 00:00

Un 10 % de les prop de 800 moreres que hi ha al municipi estan afectades per aquest insecte originari del nord-est d’Àsia que els darrers anys s’ha estès per diversos municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

L’Ajuntament ha fet aquest estiu un estudi d’afectació de les prop de 800 moreres que hi ha al municipi després de detectar, de manera fortuïta, la presència de l’escarabat-vespa barrinador en alguns exemplars. El resultat de l’informe revela que un 10 % de les moreres de Castellbisbal, 62 en total, estan afectades per aquest insecte, originari del nord-est d’Àsia, que s’està estenent per moltes localitats del Vallès Occidental i el Baix Llobregat, on està afectant greument als arbres. 

L’afectació, a Castellbisbal, és especialment greu en 11 moreres (nou al nucli urbà i dos a Compte de Sert), que a partir de la setmana vinent s’hauran de retirar de l’espai públic. “Properament substituirem els arbres retirats per nous exemplars que no provoquin al·lèrgies”, destaca el regidor d’Urbanisme i Cohesió Territorial, Jordi Piera, que assegura que “l’Ajuntament està treballant per trobar la millor solució per combatre la plaga d’aquest escarabat que ataca les moreres i pot arribar a produir la mort dels arbres”.

De moment, durant les darreres setmanes s’ha aplicat un tractament específic a totes les moreres afectades en forma d’injecció de substància insecticida mitjançant sistema d’endoteràpia. A més, es realitzarà periòdicament un seguiment a tots els exemplars de morera presents en l’espai públic del municipi per avaluar possibles afectacions futures en els mateixos i determinar si és necessari adoptar mesures de control addicionals. 

Darrera actualització: 13.10.2023 | 14:44