Una trentena de bars i restaurants de Castellbisbal s’adhereixen a la campanya Remenja’mmm

Dimecres, 21 de setembre de 2022 a les 00:00

La iniciativa pretén conscienciar tant les persones consumidores com la indústria de la restauració en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció.


L’Ajuntament de Castellbisbal, conjuntament amb Rezero, acaba de posar en marxa la campanya Remenja’mmm amb l’objectiu de fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari i sensibilitzar en la seva prevenció així com en els beneficis ambientals i socioeconòmics associats. Fins al moment, prop d’una trentena d’establiments de restauració del municipi s’han sumat a la iniciativa i ofereixen a la seva clientela la possibilitat d’endur-se el menjar sobrant dels seus àpats.

“Un percentatge important dels aliments que malauradament els restaurants acaben llençant a les escombraries és el menjar que queda al plat quan marxen els i les comensals i que ja no es pot aprofitar”, destaca la regidora de Medi Ambient, Glòria Martínez, qui assegura que “amb la campanya Remenja’mmm es vol revertir aquesta situació, oferint propostes i accions alternatives per reduir el malbaratament alimentari”.

Així, tots els establiments adherits a la campanya reben un kit d’envasos i bosses per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals.

“D’aquesta manera es pretén incidir en els hàbits de les persones consumidores, normalitzant actituds com ara endur-se el menjar no consumit”, assenyala Martínez.

Accions adreçades a la ciutadania

Com a part de la campanya, l’Ajuntament també ha programat un cicle de tallers de cuina d’aprofitament. El primer va tenir lloc divendres passat i va comptar amb la participació d’una vintena de persones que van aprendre a fer conserves per poder seguir gaudint dels aliments de l’estiu fora de temporada. El següent taller, titulat “Traiem el màxim partit als productes de tardor” està previst per la tarda del 30 de setembre i el darrer, dedicat a fer croquetes, crestes i bunyols, s’ha programat pel divendres, 21 d’octubre.

A més, durant tot el mes d’octubre, es faran accions sensibilització sobre el malbaratament alimentari als centres educatius del municipi, durant l’espai del migdia.

Darrera actualització: 21.09.2022 | 12:05